Wandelen en fietsen

Wandelen

Voor wandelaars zijn er verschillende aangeduide wandelwegen die in en rond het domein lopen. Speciaal voor rolwagens en buggy's is er een rolwagenpad van 4 km. lang. Dit pad slingert langs eeuwenoude beukendreven en verborgen bospaadjes. 

Niemand belet je echter om de niet-bewegwijzerde wandelwegeltjes te bewandelen en zelf je route uit te zoeken. Het is zeker aangeraden om stevige wandelschoenen aan te doen en bij nat weer misschien wel laarzen.

De statige bossen en lange dreven maken van het domein een schitterende omgeving voor zowel beweging als ontspanning.

Aan de picknickzone vind je een ecotoilet, dit is geopend van vrijdag t.e.m. zondag. Gelieve de instructies voor gebruik te volgen.

Bord in Merodestijl

Wandelnetwerk 

Aangezien Hertberg zich uitstekend leent voor zowel kortere als langere wandelingen, kun je het wandelnetwerk de Merode volgen met knooppunten die passeren door het domein.

Je kunt aanpikken bij knooppunt 26.

Een kaart van het wandelnetwerk de Merode is te koop bij de dienst toerisme van Herselt.

Combineer je favoriete groendomein eens met de wandeling 'De Herseltse Heuveltjes'. Deze heuveltjes vereisen geen echt klimwerk, maar bieden wel enkele mooie vergezichten op het centrum van Herselt en op wijndomein ‘Ten Kapittelberg’.

Nog meer wandelinspiratie nodig? Ontdek meer dan 12.000 km wandelplezier!

Fietsen

Het fietsknooppuntennetwerk bestaat uit ruim 2.000 kilometer fietsroutes, die via knooppunten met elkaar verbonden zijn.
Je kiest zelf waar je begint en hoe je route zal lopen langsheen de verschillende knooppunten. De knooppunten zijn genummerd en aangegeven op groene rechthoekige borden. Zo fiets je via een eenvoudig systeem van knooppunt naar knooppunt en stel je zelf je routes samen.

Knooppunt 88 van fietskaart Kempen ligt aan Hertberg. Voor 9,95 euro kan je een overzichtskaart van de Kempen in alle toeristische infokantoren van de Antwerpse Kempen. Of teken thuis met de computer je trip uit met de digitale routeplanner.

Fietsen langs de 4 groendomeinen in de Kempen

De Provincie Antwerpen heeft in de Kempen 4 prachtige groendomeinen: Prinsenpark (Retie), De Averegten (Heist-op-den-Berg), Hoge Mouw (Kasterlee) en Hertberg (Herselt). Elk domein heeft zijn eigenheid aan natuur, bijzondere landschappen, wandelroutes, fietsvertrekpunten, ….

Voor de fietser die van uitdaging houdt is er nu een route uit van maar liefst 95 km tussen deze 4 domeinen!

Nog meer inspiratie voor je fietstocht

Op de websites van Kempen en Toerisme Provincie Antwerpen kan je nog meer ideeën opdoen voor een geslaagde fietsuitstap. Op Routeyou of Fietsnet stel je snel en simpel zelf een route samen.

Hertberg honden losloopzone
Hertberg honden losloopzone

Honden losloopzones

Voortaan kunnen honden op 3 losloopzones in Hertberg hun pootjes strekken: aan Mie Maan, aan parking noord en in de zuidelijke punt van het domein (makkelijk bereikbaar via Goordijk, Blauberg).

Enkele tips:
- hou je hond steeds onder toezicht
- de zone kan in twee verdeeld worden, handig als je hond niet zo op soortgenoten gesteld is...
- laat alles netjes achter, zo blijft het voor iedereen aangenaam
- in de rest van het domein is uw hond ook welkom, maar dan wel aan de leiband