De toekomst van herstellende landbouw

Hoe kan herstellende landbouw een antwoord bieden op de uitdagingen van het voedselsysteem in Vlaanderen? In deze hybride sessie kan iedereen terecht die op een beleidsmatige manier bezig is met duurzaamheid, landbouw en natuur. Je kan kiezen om de dag live te volgen of van thuis uit digitaal.

Status
Datum
  • maandag 30 januari 2023 van 10 uur tot 16 uur
Prijs
gratis
Mark Shepard - spreker herstellende landbouw

Op maandag 30 januari 2023 hebben we Mark Shepard te gast in het Antwerpse provinciehuis. Tussen 10 en 16 uur is iedereen welkom die op een beleidsmatige manier bezig is met duurzaamheid, natuur en landbouw in Vlaanderen. 's Avonds spreekt Mark een bredere doelgroep toe op dezelfde locatie. Op dinsdag 31 januari kan je Mark nog aan het werk zien in Gent en op woensdag 1 februari in Sint-Gillis-Waas.

Wie is Mark Shepard?

Sinds 1994 pioniert Mark Shepard als landbouwer op zijn New Forest Farm in Wisconsin. Vanuit zijn eigen ervaringen in herstellende landbouw publiceerde hij in 2014 het boek 'Herstellende landbouw' waarin hij een duidelijke, onderbouwde context schept van wat verbeterd kan worden aan gangbare land- en tuinbouwmethodes. Tijdens zijn lezingen biedt hij tastbare, no-nonsense oplossingen aan en gaat hij graag in dialoog met zijn publiek.

Wat staat er op het programma?

10 uur: Panelgesprek met Kathleen Helsen (gedeputeerde Landbouw Provincie Antwerpen), Leentje Grillaert (gedeputeerde Landbouw Provincie Oost Vlaanderen) en Jannes Maes (adviseur Landbouw minister Jo Brouns)

10.30 uur: Mark Shepard aan het woord

12 uur: Pauze en networking

13 uur: Vertaalslag naar gemeentes: inspiratie van over de grens

14 uur: Vertaalslag naar gemeentes: inspiratie in Vlaanderen

14.30 uur: Panelgesprek met Kris Van Nieuwenhove (diensthoofd landbouw provincie Antwerpen), Didier Huygens (diensthoofd landbouw provincie Oost Vlaanderen) en Steven Desair (Voedselstrategie VVSG)

15 uur: drankje en networking

partners bezoek Mark Shepard provinciehuis Antwerpen
Luchtfoto New Forest Farm Mark Shepard