Bezoek ons tijdens de Agridagen!

Thema's

Proefbedrijf Pluimveehouderij, Hooibeekhoeve en Dienst Landbouw van provincie Antwerpen nemen samen deel aan de Agridagen. Landbouw bestrijkt 40% van de oppervlakte van onze provincie. Nogal wiedes dat provincie Antwerpen landbouwers en gemeenten helpt bij hun zoektocht naar ruimte voor landbouw en advies geeft over emissiereductie, water en andere hete landbouwhangijzers. Tijdens de Agridagen leer je hedendaagse duurzame landbouwers kennen die dagelijks jouw bordje vullen met lokaal lekkers. Op de stand van provincie Antwerpen in hal 2 ga je zelf aan de slag met een mini waterzuiveringsstation, speel je een spel over agrobiodiversiteit, knutsel je mijtenvallen en spreek je met experten landbouw, melkveehouderij, voedergewassen en pluimveehouderij. 

Datum
  • vrijdag 16 februari 2024 van 10 uur tot 18 uur
  • zaterdag 17 februari 2024 van 10 uur tot 18 uur
  • zondag 18 februari 2024 van 10 uur tot 18 uur
logo agridagen

Bezoek ons op de beurs

Praat met ons

Net als de voorbije jaren zal je kunnen praten met onze gedreven onderzoekers pluimvee, melkvee en voedergewassen en met onze adviseurs land- en tuinbouw. De Agridagen zijn voor ons de aanleiding bij uitstek om onze lopende projecten voor te stellen, pilootbedrijven te vinden voor ons onderzoek en om onze werking en verwezenlijkingen in de kijker te zetten. We voorzien een hapje en een drankje en stof tot praten! Zo kan je door onze landbouwkompassen bladeren of een landschapsintegratieplan bekijken. 

Ontdek

Verder kan je op onze stand ook zelf ontdekken hoe een waterzuiveringsstation werkt. De collega's die meewerken aan Life ACLIMA bouwden voor de gelegenheid een mini waterzuiveringsstation waar jij zelf mee aan de slag kan. Verder kan je een spel spelen rond agrobiodiversiteit en mijtenvallen maken die je kan gebruiken om de rode vogelmijt te monitoren in jouw leghennenstal of kippenren. In het kader van het VLAIO-project On Practice Culture, over uierontsteking of mastitis bij Vlaamse melkkoeien, kan je bloedplaten en -culturen bekijken samen met onderzoekers die betrokken zijn bij dit project. Naar goede gewoonte bundelen we onze onderzoeksresultaten en informatie over onze lopende projecten in enkele publicaties die je kan inkijken en meenemen op onze stand.

Bekijk

In het expohoekje van de stand kan je een stuw en een peilput bekijken. Binnen Life ACLIMA krijg je advies op maat als je op jouw bedrijf ook een stuw/ peilput wil.  We tonen ook enkele biogebaseerde stalen en klimaatrobuuste voedergewassen die we speciaal ingezaaid hebben in doorzichtige bakken zodat je de volledige plant -wortel incluis- kan bekijken.


Heb je een vraag?

Dan weet je ons te vinden op de beurs! Er zal op elk moment van elke beursdag minstens één expert van Hooibeekhoeve, één expert van het Proefbedrijf Pluimveehouderij en een adviseur van Dienst Landbouw aanwezig zijn.