Dag van de Landbouw Proefbedrijf Pluimveehouderij

Thema's

Boerenbond organiseert op 17 september 2023 de 41ste editie van ‘Dag van de Landbouw’. Ook Proefbedrijf Pluimveehouderij doet deze editie mee. Het Proefbedrijf Pluimveehouderij zet uitzonderlijk zijn (stal)deuren open voor het grote publiek. Zo kunnen bezoekers de pluimveesector vanop het erf ontdekken en een unieke blik achter de schermen krijgen.

Datum
  • zondag 17 september 2023 van 10 uur tot 18 uur
Prijs
gratis

Naast de verschillende projecten die te ontdekken zijn, kan je ook genieten van warme en koude drankjes, lekkere frietjes en heerlijke desserts van korte keten-producent Milk&More. De randanimatie met onder meer springkasteel, fotozoektocht, een berg strobalen... zorgt voor de kers op de taart en maakt van deze dag de ideale uitstap voor het hele gezin.

Onze projecten

We stellen tijdens Dag van de Landbouw ook enkele van onze lopende projecten voor!

  • Life ACLIMA wil land- en tuinbouwbedrijven ondersteunen om op een toekomstgerichte en duurzame manier antwoorden te bieden op de toenemende waterbehoefte en dalende waterbeschikbaarheid in de land- en tuinbouwsector als gevolg van de klimaatverandering.
  • CoolChicks wil de pluimveesector voorzien van bedrijfsspecifieke hitte-actieplannen.
  • Hele Snavels wil pluimveehouders bijstaan om leghennen met intacte snavels op een rendabele, duurzame en diervriendelijke manier aan te houden.
  • MiteControl wil een duurzame oplossing vinden voor het bloedluizenprobleem bij tal van pluimveehouders. 
  • OptiVac Vleeskip wil een lager antibioticagebruik bij vleeskuikens bereiken door optimale vaccinatie.
  • OptiWell Emis wil actuele welzijnsmaatregelen voor vleeskuikens, zoals het gebruik van trager groeiende kuikens en het verlagen van de bezetting, verenigen met de realisatie van een ammoniakemissiereductie in de praktijk. 
Dag van de Landbouw 2023
Organisator
Proefbedrijf Pluimveehouderij VZW