Infomoment geoloket landbouwkompas

Thema's

Wist je dat het provinciaal beleid ook inzet op agrarische herontwikkelingen? Met het landbouwkompas kan je werken in het bestaande geoloket. 

Status
Datum
  • dinsdag 30 april 2024 van 09.30 uur tot 13.30 uur
Prijs
gratis
Uiterste inschrijfdatum
zondag 28 april 2024

Leer werken met het Geoloket landbouwkompas

Wist je dat het provinciaal beleid ook inzet op agrarische herontwikkelingen? Met het landbouwkompas kan je werken in het bestaande geoloket. In het najaar van 2023 organiseerde de dienst Landbouw 4 infomomenten waar het landbouwkompas én het geoloket werden toegelicht aan medewerkers van gemeenten gelegen in provincie Antwerpen. Heb je deze infomomenten gemist? Grijp dan nu je kans! De dienst Landbouw organiseert een 5de infomoment in Muizen (Mechelen). Dit infomoment is identiek aan de 4 vorige infomomenten, alleen de locatie is verschillend. 

 Blik op het programma 

09.30 uur – Ontvangst  

10.00 uur – Start opleiding  

10.45 uur – Pauze  

11.00 uur – Tweede deel van de opleiding  

11.45 uur – Rondleiding op het landbouwbedrijf 

12.30 uur – Lunch (soep met brood) 

13.30 uur - Einde   

 Even praktisch 

Ook dit infomoment vindt plaats op een landbouwbedrijf. Zo komen we meteen in de juiste sfeer! Naast de opleiding krijg je ook een rondleiding op het bedrijf. Je bent welkom op dinsdag 30 april 2024 in de Baarbeekhoeve, Baarbeekstraat 24, in 2812 Muizen (Mechelen). We verwachten je in de voormiddag vanaf 9.30. Het einde is voorzien om 13.30 uur.

En over wàt gaat het juist? 

Het landbouwkompas is een instrument waarmee je in één oogopslag ziet wat de kansen en uitdagingen van een bepaalde site zijn. Gemeenten en landbouwers kunnen er veel nuttige informatie uithalen in functie van advies- en vergunningsverlening. Zo kan je als ambtenaar voor elk adres in het agrarisch gebied een landbouwkompas opmaken. Als er een vergunningsaanvraag voorligt van die site, kan het landbouwkompas jou informatie bieden en argumenten aanreiken voor jouw advies of besluit.    

In deze opleiding leer je hier praktisch mee aan de slag gaan 

Aanvankelijk werd elk landbouwkompas individueel en handmatig samengesteld. Nu kan je automatisch landbouwkompassen genereren in het geoloket. Je krijgt toegang tot het landbouwkompas via Itsme of met je identiteitskaart. Op deze manier is het gebruiksvriendelijk en beschikbaar voor zowel gemeentelijke medewerkers als medewerkers van enkele Vlaamse entiteiten. Geïnteresseerde landbouwers kunnen het landbouwkompas van hun bedrijfszetel opvragen via hun gemeente of via de Dienst Landbouw van provincie Antwerpen.