Kom jij naar het rundveeseminarie? Agridagen 2024 komen eraan!

Tijdens de eerste dag van de vakbeurs Agridagen vindt traditiegetrouw het seminarie rundveehouderij plaats in de seminarietent. Verwacht je aan 4 interessante thema's die telkens kort ingeleid worden waarna melkveehouders aan het woord komen. Zij zullen het hebben over vers gras voeren, de duurzaamheid van de melkveehouderij, de cijfers achter de koe en het durven anders ondernemen. We verwachten jou vanaf 10.30 uur om samen met ons en de andere aanwezigen de Agridagen aan te snijden. De volledige uitnodiging en alle praktische informatie vind je hieronder. Tot binnen enkele weken...

Status
Inschrijvingen afgesloten
Datum
 • vrijdag 16 februari 2024 van 10.30 uur tot 13 uur
Uiterste inschrijfdatum
woensdag 14 februari 2024

Melkveehouders aan het woord!

Vier sprekers presenteren elk in vijf minuten een uitdagend thema. Vervolgens fileert een panel van melkveehouders de verschillende stellingen.

 • Vers gras voeren, een succesverhaal?
  Vers gras voeren zit in de lift en lijkt veelbelovend. Nederlandse pioniers in dit vak halen tot 20 ton droge stof per hectare. Landbouwer Arian van Heugten uit Lierop deelt ons zijn bevindingen. Kunnen we dit zomaar projecteren op de gemiddelde Vlaamse melkveehouder?
 • Naar een nog duurzamere melkveehouderij
  Melkveehouders zijn al langer bezig met duurzaamheid. Via de vernieuwde Duurzaamheidsmonitor van MilkBE kan dit beter aangetoond worden én geven we handvaten om verder te verduurzamen. Hoe jij aan de slag kan op jouw bedrijf, zal Jolien Willems (MilkBE) kort uitleggen. 
 • De cijfers achter de koe
  Goedele Vrints (Agentschap Landbouw en Zeevisserij) zoemt in op de relatie tussen het vervangingspercentage en het brutosaldo. Is er een verband tussen het inkomen en vervangingspercentage, of zijn veehouders met lage vervanging verblind door hun passie?
 • Durf anders ondernemen!
  Omgevingsfactoren kunnen ervoor zorgen dat de volgende generatie het op een andere manier gaat aanpakken. Hoe bespreek je dit best tijdens of na het overnameproces? Welke antwoorden kunnen er geboden worden aan de verschillende uitdagingen?
  Leun achterover en laat je inspireren door Christel Covens, medewerker kabinet Brouns en gewezen adviseur bedrijfsovernames.

Programma

10.30u Onthaal

11.00u Start seminarie 12.00u Netwerkreceptie 13.00u Einde

Panel

Bart Schildermans (Pelt)
Jan Witvrouwen (Kasterlee)
Kristof Boussery (Peer)
Jos Knoef (Geesteren)

Moderator

Sander Hoogstijns (Boerenbond)

 

Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt! Schrijf u nu in via www.agridagen.be.

Toegang tot het seminarie is inbegrepen in de toegangsprijs voor de AGRIDAGEN 2024.