Week van de Korte Keten 2022

Thema's

We ondersteunen en begeleiden korte keten-producenten en -verkooppunten die tijdens de Week van de Korte Keten een activiteit opzetten. Daarnaast gaan we getuigenissen verzamelen van korte keten - kopers. We willen weten waarom mensen korte keten-producten kopen of waarom net niet. We gaan ook korte keten-radio maken samen met Radio 2. En vrijdag 13 mei voorzien we een verrassingsactie... Hou de kanalen van de Week van de Korte Keten dus zeker in de gaten.

Status
Datum
  • van 14 mei 2022 tot 22 mei 2022
Prijs
gratis

Korte Keten Kopers beter leren kennen

Provincie Antwerpen grijpt de Week van de Korte Keten ook aan om een nieuwe campagne te lanceren over Korte Keten Kopers. Vorige jaren organiseerden we een Korte Keten Kop-verkiezing. Op basis van die verkiezing brachten we producenten onder de aandacht. Dit jaar verzamelen en verspreiden we verhalen van Korte Keten Kopers. Waarom? Door consumenten aan het woord te laten over waarom, hoe, waar en wat ze in de korte keten kopen, willen we consumenten die nog geen korte keten-producten kopen dichter bij het thema brengen. We zijn ook benieuwd naar twijfels van potentiële korte keten-kopers en naar eventuele obstakels die ze nog ervaren.

Verhalen verzamelen

We gaan tijdens de Week van de Korte Keten zelf op pad om deze verhalen te verzamelen, maar roepen consumenten ook op om via een online link getuigenissen te delen. Deelnemers maken kans op een mooie bedankingsprijs. De link om je verhaal als korte keten-koper te delen, lanceren we op 14 mei 2022.

Korte keten-radio

Wat gebeurt er nog? Tijdens de Week van de Korte Keten kan je elke weekdag tussen 12 en 13 uur luisteren naar een live-uitzending over korte keten op Radio 2. Op maandag 16 mei bijt provincie Antwerpen de spits af! 

KorteKeten_Banner_1000x2000