Publieke gebouwen energetisch renoveren via een Energie Prestatie Contract met burgerparticipatie

Datum
  • dinsdag 29 september 2020 van 09.20 uur tot 12 uur

Maak jij deel uit van een energiecoöperatie of burgerinitiatief? Dan is deze webinar iets voor jou!

Publieke organisaties kiezen steeds vaker voor Energie Prestatie Contracten (EPC) om hun publieke gebouwen energetisch te renoveren. Maar hoe bereid je je als (kleine) energiecoöperatie voor op zo'n aanbestedingsproces? Hoe bereken je de total cost of ownership en maak je een measurement & verification plan op? En als je de opdracht hebt binnengehaald, hoe verloopt het verdere traject?

Het Vlaams EnergieBedrijf (VEB) en het Europees project RHEDCOOP slaan de handen in elkaar om deze en andere vragen te beantwoorden. Op dinsdag 29 september nemen Lieven Colardyn en Elise Steyaert van het VEB jullie mee naar een nieuw soort overheidsopdrachten: energetisch renoveren met prestatiegarantie. Aan de hand van een interactieve case study ontleden we samen een recent EPC-project en passen we dit toe op het perspectief van energiecoöperaties.

Wat? We leren wat energiecoöperaties moeten kennen en kunnen om in te tekenen op een EPC-bestek, het binnen te halen en het uit te voeren.

Voor wie? Energiecoöperaties, lokale burgerinitiatieven en geïnteresseerden uit Vlaanderen en Nederland. Stuur deze uitnodiging zeker ook door naar uw geïnteresseerde contacten.

Inschrijven via dit formulier : https://cdn.flxml.eu/r-ca4f1b69af7797318700246139e2cf3509170d2c3cc8e469.

 

Volgende van de detaillijst