Symposium - Landschappen inspireren en integreren

Thema's

Symposium n.a.v. 20 jaar Europese Landschapsconventie

Status
Datum
  • dinsdag 27 oktober 2020
Jutse Plassen provincie Antwerpen

De Europese Landschapsconventie (2000) heeft het belang van geïntegreerd, multidisciplinair samenwerken aan de kwaliteit van het landschap hoog op de beleidsagenda gezet. 20 jaar na de Landschapsconventie blikken we vooruit. 

Hoe integreer je landschapskwaliteit in beleidsplannen en projecten? Welke kansen en uitdagingen zien we m.b.t. landschapskwaliteit, nu en in de toekomst? Welke initiatieven, van beleids- tot praktijkniveau, kunnen ons inspireren?

Tijdens het webinar 'Landschappen inspireren en integreren' geven onder andere Hans Van Dyck (UCLouvain) en Veerle Van Eetvelde (UGent) een antwoord op deze en andere boeiende vragen. 

Datum en programma: Het webinar gaat door op dinsdagvoormiddag 27 oktober 2020, van 09u00 tot 13u15. Gelieve je in te schrijven als je wil deelnemen, dat kan onderaan deze pagina. Het volledige programma lees je op de site.

Voor wie? Dit symposium richt zich tot de verschillende overheden en organisaties die in Vlaanderen betrokken zijn bij beleidsthema's als landschap, open ruimte, landbouw, ruimtelijke planning, platteland, erfgoed, natuur, gebiedsontwikkeling, toerisme, ...

Meer info: Bij vragen kan je mailen naar leefmilieu@provincieantwerpen.be

Volgende van de detaillijst