MOS Openschooltuinendag

Breng op 19 mei 2021 een bezoek aan de schooltuin, speelplaats of het domein van een andere school en laat je inspireren om te vergroenen en ontharden. Ter plaatse vertelt een leerkracht/directielid, een MOS-begeleider of medewerker van een Regionaal Landschap over het traject. Dé dag dus om voorbeelden te bekijken, ervaringen uit te wisselen en ideeën op te doen! Mis ook in de namiddag ons webinar 'Van ontwerpplan tot realisatie' niet in samenwerking met de Regionale Landschappen.

 

Ook  EcoScholen (Stad Antwerpen) engageert zich voor de MOS Openschooltuinendag. Zo openen ook enkele Antwerpse scholen op 19 mei 2021 hun poorten voor andere leerkrachten/directies die een bezoek kunnen brengen aan hun (vernieuwde) speelplaats of schooltuin. Medewerkers van EcoScholen zijn eveneens aanwezig. 

Status
Datum
  • woensdag 19 mei 2021 van 08.30 uur tot 16 uur
Prijs
Gratis
Uiterste inschrijfdatum
maandag 17 mei 2021
Schooltuin Basisschool De Bever Antwerpen

Je kan zowel in basis-als in secundaire scholen terecht. Inschrijven is steeds verplicht. De groepjes zijn beperkt omwille van de coronamaatregelen, reserveer dus snel je plaats! Bekijk hier de verschillende mogelijkheden voor de MOS Openschooltuinendag op 19 mei:

Bezoek aan een basisschool

Je reserveert vooraf één of twee tijdsslot(en) in de deelnemende basisscholen: van 9u tot 9u45 of van 10u45 tot 11u30 en je komt zelf ter plaatse. Tussen de twee tijdssloten kan je je verplaatsen van de ene naar de andere school. Deze scholen kan je bezoeken:

  • VBS De Ceder (Emblemsesteenweg 1, 2560 Kessel)
  • Freinetschool De Vlindertuin (Berg 10, 2275 Lille)
  • Montessori (Kwakkelenberg 5, 2570 Duffel)

Er zal telkens iemand aanwezig zijn van de school, een MOS-begeleider of medewerker van de Regionale Landschappen.

Inschrijven is verplicht, scroll naar boven of helemaal onderaan voor de inschrijvingslink.

 

Bezoek aan een secundaire school

Je reserveert vooraf één of meerdere tijdsslot(en) in de deelnemende secundaire scholen: van 9u tot 9u45 of van 10u45 tot 11u30 en om 14u30 (enkel voor Hibernia) en je komt zelf ter plaatse. Deze scholen kan je bezoeken:

  • Instituut Sint-Maria (Lovelingstraat 8, 2060 Antwerpen)
  • Sint-Willebrord Heilige Familie (Jan Moorkensstraat 95, 2600 Berchem)
  • Steinerschool Hibernia (Volkstraat 40, 2018 Antwerpen) - enkel te bezoeken om 14u30

Je krijgt info van de school, een MOS-begeleider of een medewerker van EcoScholen.

Inschrijven is verplicht, scroll naar boven of helemaal onderaan voor de inschrijvingslink.

 

Begeleide fietstocht langsheen 3 Antwerpse basisscholen

We brengen per fiets een bezoek aan 3 basisscholen - breng je eigen fiets mee! - en je bepaalt zelf waar je vertrekt. We starten om 13.15u, het einde is voorzien rond 16u. Je blijft ongeveer 40 minuten ter plaatse per school. 

Deelnemende scholen:

- Stedelijke Basisschool De Bever (Albert Bevernagelei 65, 2100 Deurne)

- De Vuurtoren (Lange Kongostraat 17, 2060 Antwerpen)

- Katrinahof (Peter Benoitstraat 44, 2018 Antwerpen)

Route 1: start aan De Bever => De Vuurtoren => Katrinahof

Route 2: start aan De Vuurtoren => Katrinahof => De Bever

Route 3: start aan Katrinahof => De Bever => De Vuurtoren

Inschrijven is verplicht, scroll naar boven of helemaal onderaan voor de inschrijvingslink.

 

Webinar 'Van ontwerpplan tot realisatie' - van 13.30u tot 16u - door MOS en de Regionale Landschappen

Naast onze schoolbezoeken in de voormiddag bieden we je ook een digitaal namiddagprogramma rond participatie in samenwerking met de Regionale Landschappen.

Wat mag je verwachten?

Hoe pak je de verdere realisatie aan van je project eens het ontwerpplan op tafel ligt? Hoe kan je participatie maximaal inzetten tijdens de uitvoeringsfase? Hoe ouders en leerlingen betrekken en kan dit educatief ingepast worden? MOS en de Regionale Landschappen geven je tips en tricks om hiermee aan de slag te gaan.

Doelgroep?

Leerkrachten en directies van basis-en secundaire scholen. De online vorming staat open voor alle scholen van Vlaanderen en Brussel, maar er wordt voorrang gegeven aan scholen uit de Provincie Antwerpen en scholen die het traject Kempense Scholen Breken Uit en SCH2OLEN volgen.

Praktisch?

Inschrijven is verplicht, scroll naar boven of helemaal onderaan voor de inschrijvingslink. Na inschrijving ontvang je van ons een Zoom-link om deel te nemen aan het webinar en verdere praktische informatie.

 

MOS Openschooltuinendag = coronaproof

We hopen dat live schoolbezoeken voor een beperkt aantal personen op 19 mei kunnen doorgaan, uiteraard rekening houdend met de geldende coronamaatregelen (mondmasker, voldoende afstand, handhygiëne, ...). Indien we de live schoolbezoeken noodgedwongen moeten annuleren, dan ontvang je een link om digitaal kennis te maken met de school die je wilde bezoeken. 

Heb je nog vragen, aarzel niet om contact op te nemen met een MOS-begeleider of via het mailadres mos@provincieantwerpen.be

Veerle Moons, Elke Hermans, Katrien Hoeylaerts en Karoline Hofmans

Functie
MOS-team provincie Antwerpen
T
015 30 61 25
Organisator
MOS- team provincie Antwerpen