Nascholing Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO)

Herneming van vorig jaar. Hoe kun je leerlingen door middel van natuurbeleving vormen tot duurzame wereldburgers?

Status
Afgelast
Datum
  • dinsdag 22 oktober 2019 van 09.30 uur tot 15.30 uur
Prijs
Gratis
Vergroen je schoolomgeving
De weg naar een duurzame school

Trek jij graag met je klas naar buiten? Geniet jij van de avonturen van jouw leerlingen? Laat jij jouw leerlingen graag al doende ontdekken en beleven? Gebruik je soms de natuur tijdens je lessen wiskunde of Nederlands?

Antwoordde je minstens 1 keer ja, dan is deze vorming geknipt voor jou!!

MOS Antwerpen en Stedelijke Basisschool De Wereldreiziger willen graag hun ervaringen delen over hun samenwerking binnen het internationale Erasmusproject 'ECOroad'. Tijdens deze nascholing ontdek je hoe milieueducatie, sociale vaardigheden en welbevinden hand in hand kunnen gaan zodat EDO een vaste waarde wordt in je klas of schoolpraktijk. 

Doelgroep: Leerkrachten en directies van basisonderwijs, geïnteresseerden.

Deze dag staat in het teken van ‘educatie voor duurzame ontwikkeling’. Een interactieve ontdekkingsdag waarbij je een rugzak vol praktijkgerichte ervaringen mee naar jouw school terugneemt. Kortom: je wordt geprikkeld om meteen aan de slag te gaan!

Programma: Deze vorming bestaat uit twee praktijkgerichte werkwinkels. De praktijkvoorbeelden komen voornamelijk uit de ervaringen van de Stedelijke Basisschool De Wereldreiziger.

Werkwinkel 1
De eerste werkwinkel gaat over ‘outdoor education’. Daar ontdek je waarom het ook buiten de lessen W.O. interessant kan zijn om naar buiten te gaan. Tijdens deze werkwinkel nemen we jullie graag mee op pad om enkele lesvoorbeelden en methodieken rond buiten lesgeven te ontdekken.

Werkwinkel 2
Tijdens de tweede werkwinkel leer je het belang van positieve bekrachtiging kennen in en buiten de klas en hoe je de sociale vaardigheden en het welbevinden van je leerlingen kunt verbeteren. Daarnaast leer je ook omgaan met diversiteit in de klas.

Er wordt een mix voorzien van theorie en praktijkvoorbeelden over lesgeven in de natuur en het aanwakkeren van de intrinsieke motivatie van uw leerlingen. Na deze dag zal je vol inspiratie en ideeën terug naar je klas gaan. 

Volgende van de detaillijst