Rondleiding tentoonstelling La Pile

Datum
  • donderdag 23 januari 2020 van 08 uur tot 10.30 uur

Kamp C nodigt milieu- en duurzaamheidsambtenaren uit op een exclusieve rondleiding bij de tijdelijke tentoonstelling “La Pile”, een expo over energiebesparing, zelf energie produceren en de kostprijs van elektriciteit.

Deze rondleiding met gids vindt plaats op 23 januari van 9u00 tot 10u30. Er wordt een ontbijt voorzien vanaf 8u00 en collega’s van andere diensten zijn ook welkom. Inschrijven kan via info@kampc.be, zo kan Kamp C inschatten hoeveel personen ze mogen verwachten.

 

Wat als we plots geen elektriciteit meer van het net kunnen halen? Zouden we dan ons geautomatiseerde luxeleven zoals we het sinds de fifties bij elkaar fantaseerden voor goed mogen opbergen? Zou alles dan terug zware handenarbeid worden, en licht, verwarming en verplaatsing tot een kil minimum beperkt?
Waarschijnlijk niet. Heel wat burgers, bedrijven en onderzoekers experimenteren nu al met alternatieve manieren van stroom opwekken, opslaan en verdelen. Op de schaal van een gebouw, een buurt of de hele stad maken deze initiatieven een andere toekomst klaar voor gebruik.

Met de tijdelijke tentoonstelling op Kamp C zet La Pile hun ervaringen en de wondere kanten van elektriciteit in de kijker, als inspiratiebron om stroom in eigen handen te nemen.

La Pile is een initiatief van City Mine(d) dat de Brusselse Zuidwijk klaarstoomt voor de dag waarop elektrische stroom niet meer van kilometers ver over het gigantische net hoeft te komen.

 

Voor een individueel bezoek kun je gewoon langskomen in het Infocentrum op Kamp C van maandag tot vrijdag tussen 10u en 16u en zaterdag 18/01/2020 van 9u tot 15u. 

Meer informatie over de tentoonstelling vind je op de website van Kamp C.

Volgende van de detaillijst