PingPong - Kunst uit de Collectie Provincie Antwerpen

Datum
  • van 29 april 2022 tot 12 augustus 2022
  • Gesloten op zaterdag en zondag
Prijs
gratis
PingPong - 2de interventie in kunstinstallatie provinciehuis

Nog tot 12 augustus kan je in het Antwerpse provinciehuis de expo PingPong bezoeken. Kunstenaar Nico Dockx en collectiebeheerder Bob Daems voerden een conversatie die leidde tot deze expo. De invulling volgde het verloop van een partijtje ping pong. Zo kregen een 70-tal werken een plaats in de kunstinstallatie in de publieke ruimte van het provinciehuis. Een brochure licht associaties en motieven toe.

Meer info en een fragment uit de conversatie vind je op de webpagina over PingPong.

Wanneer

Van 29 april tot en met 12 augustus 2022, van maandag tot vrijdag van 8 tot 18 uur (gesloten tijdens weekends en op feestdagen).

Waar

Provinciehuis Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22, Antwerpen

Over de kunstcollectie

Met een verzameling van ruim 2200 objecten bezit de provincie een rijke en diverse kunstcollectie. Het merendeel van de collectie is afkomstig van kunstenaars die een link hebben met de provincie Antwerpen. Het provinciebestuur zorgt ervoor dat haar kunstwerken op verschillende locaties toegankelijk zijn voor het grote publiek. In het provinciehuis wordt de collectie in wisselende opstellingen getoond in de installatie Every Collection Hides Another Collection, een ontwerp van Nico Dockx.