Belevingsexpo over welzijn voor jongeren

Voel je goed!? Doeikertoe? JA! Met deze boodschap trok TEJO de afgelopen tweeënhalf jaar naar alle jongeren in Vlaanderen. En dat doen ze nog een laatste keer met de slotexpo in het Provinciehuis in Antwerpen.

Datum
  • van 24 april 2024 tot 28 mei 2024
  • Gesloten op zaterdag en zondag
Belevingsexpo WEL ZIJN JONG!

TEJO staat voor Therapeuten voor Jongeren en biedt in Vlaanderen laagdrempelige, therapeutische hulpverlening aan jongeren tussen 10 en 20 jaar. Dit kortdurend, onmiddellijk, anoniem en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten op vrijwillige basis.

Samen bouwen aan een beter welzijn

De expo WE(L) ZIJN JONG! werd tot stand gebracht in het kader van de sociale beweging: HOU-VAST. Om jongeren nog preventiever te ondersteunen werkte TEJO samen met enkele andere organisaties een reizende belevingsexpo uit.

De expo focust op drie belangrijke thema’s: het persoonlijk welzijn van jongeren, hun rechten en waar ze hulp vinden wanneer ze het moeilijk hebben. TEJO nodigt iedereen uit om op een creatieve en participatieve manier deel te nemen aan deze innovatieve expo en samen aan een beter welzijn voor álle jongeren te bouwen.

Je kunt de belevingsexpo in het Provinciehuis van Antwerpen alleen of in groep te bezoeken van maandag tot vrijdag tot en met 28 mei 2024. Alle praktische informatie vind je op onze website www.welzijnjong.be.

Extra ondersteuning voor scholen en jeugdgroepen

Speciaal voor scholen en andere jeugdgroepen werd er een extra ondersteuningspakket ontwikkeld. Dit pakket omvat een volledige pedagogische bundel waarmee leerkrachten of jeugdwerkers die dat willen, direct aan de slag kunnen. Deze bundel is beschikbaar op de website van de expo.