Fortengordel 21 mei 2017

Zondag 21 mei 2017 organiseert de provincie Antwerpen samen met de forthouders de 9e editie van de jaarlijkse Fortengordel. Een recordaantal van 21 forten en de schans van Puurs openen hun poorten voor het publiek. Je vindt er een uitermate boeiend verleden, een unieke groene omgeving en tal van hedendaagse activiteiten. Dit jaar zit er bovendien muziek in de forten!

Datum
  • zondag 21 mei 2017 van 10 uur tot 18 uur

Tal van interessante fortlocaties zijn een volledige dag gratis toegankelijk. Neem deel aan bijzondere rondleidingen, natuurvriendelijke activiteiten of boeiende tentoonstellingen. Naast natuur en erfgoed kiezen de forten in 2017 voor het thema muziek. Op verschillende locaties tref je optredens aan van originele muziekbands en enthousiaste artiesten. Sta je eerder open voor de harmonische geluiden van de natuur? Of doe je liever mee aan een muzikale workshop? Laat je verrassen door het totale aanbod, bij het genot van een fortbiertje of een lokale lekkernij!

Als actieve bezoeker stimuleren we je om met de fiets te komen. Je route langs meerdere forten kan je makkelijk zelf kiezen uit de speciale suggestieroutes in de fietsbrochure ‘Herover de Forten’. De Brialmontroute is een topper!

Een gedetailleerd programma van alle deelnemende forten en een overzicht van de bijhorende fietsroutes vind je via de website www.fortengordel.be.
 

Deelnemers
De deelnemende forten liggen in de gemeenten: Antwerpen (Hoboken, Merksem, Wilrijk), Beveren (Kallo), Bornem, Borsbeek, Duffel, Kapellen, Koningshooikt, Lier, Mechelen (Walem), Mortsel, Nijlen (Kessel), Puurs (schans en fort Liezele), Ranst (Oelegem), Sint-Katelijne-Waver, Stabroek, Temse (Steendorp), Willebroek (Memoriaal Breendonk) en Wommelgem.

Thema Forte
De muziekterm ‘forte’ slaat op de ongekende dynamiek waarmee enthousiaste overheden, forthouders en talrijke vrijwilligers aan de slag gaan om hun forten dichter bij het publiek te brengen. Op 21 mei 2017 gonst het in de forten van de onverwachte geluiden en harmonieën. Gebracht door talloze kleine en grotere artiesten, liefhebbers en/of professionelen, jongeren en ouderen. Het totale muzikale aanbod vind je weldra terug via de website www.fortengordel.be.

Praktische info
Alle praktische info over het jaarlijkse evenement en het programma, vind je via www.fortengordel.be.
Informatie rond de historiek en het strategische project van de forten, vind je via www.fortengordels.be.

Volgende