Avocado/Design voor zaad

Niets leuker dan je eigen avocado-pit op water te zien opgroeien tot een mooie kamerplant. Deze unieke tentoonstelling over avocado's en pithouders geeft je ongetwijfeld inspiratie om je avocadoboom gewoon zélf te kweken.

Status
Afgelast
Datum
  • van 22 april 2020 tot 30 juni 2020
Prijs
Gratis - toegang tot de tuin betalend
Vier transparante glazen vaasjes op een rij, met het groeiproces van een avocadopit naar jonge plant, de groei van de wortels is zichtbaar.
Avocado Vase by Ilex Studio

Avocado, een hype die blijft! Avocado/Design voor zaad is een tentoonstelling over avocado’s, het eigen opkweekplezier ervan en hoe gek 'design voor zaad' kan zijn. Hippe koks en gezondheidsgoeroes prijzen de avocado de hemel in als superfood. Het verhaal van de groene, zachte vrucht is er één van superlatieven. Het is niet alleen lekker en gezond, maar ook een plezier om je eigen plant uit de pit op te kweken. Designers van over de hele wereld weten dat, en springen op de avocado-hype. Ontwerpen voor pithouders in 101 kleuren, vormen en materialen helpen je het hele kweekproces in stijl te laten gebeuren. Kom je ogen de kost geven en bewonder een uitgebreide designcollectie in Arboretum Kalmthout. Aan inspiratie geen gebrek, en misschien bedenk je wel je eigen ontwerp!

De tentoonstelling is vrij toegankelijk in de galerie van Arboretum Kalmthout, elke dag van 10 tot 17 uur.

Arboretum Kalmthout is verkooppunt van BOTANOPIA, ILEX STUDIO en PATONOWSKA CERAMICS. Bestel nu je vaasje online in onze webshop.

Bekijk hier de reportage van ATV van 6 maart 2020.

Organisator
Arboretum Kalmthout

Volgende van de detaillijst