De Emmenopterys bloeit!

Thema's
Datum
  • van 26 juli 2018 tot 15 september 2018
Prijs
inbegrepen in toegangsticket, kinderen <12 jaar en jaarkaarthouders gratis
Doorkijk tussen bomen, struiken en groene borders naar een hoge stelling met uitkijkplatformen op de achtergrond, in Arboretum Kalmthout.

De Emmenopterys henryi, een zeldzame Chinese boom, staat in bloei in Arboretum Kalmthout. Een bijzondere gebeurtenis, want niet veel andere Emmenopterys in Noord-Europa doen het hem na. De boom bloeit al voor de 6de keer in zo'n 60 jaar tijd, en is daarmee Noord-Europees recordhouder! Door de vele dagen van tropische temperaturen schittert de Emmenopterys en zijn de honderden bloempluimen niet meer te tellen. Kom de bloemen van dichtbij bewonderen vanop een 8,5m hoge stelling rond de boom, er zijn vier uitkijkplatformen. Het zicht op de arboretumtuin en de omliggende bomen is indrukwekkend.
De verwachte bloeitijd wordt geschat tot half september, mis deze unieke kans niet om een Emmenopterys in al zijn glorie te zien. Aboretum Kalmthout is elke dag open van 10 tot 17 uur.

Bloeiende bloempluimen van de Chinese boom Emmenopterys henryi in Arboretum Kalmthout, trossen van witte trompetvormige bloemen.

Wie bedenkt een nieuwe naam?

Een kastanje, een eik, een beuk ... kennen we allemaal. Maar wat wordt de Nederlandse naam voor de Emmenopterys henryi? Arboretum Kalmthout vraagt jouw hulp daarbij. Bedenk een originele of sprekende naam voor deze zeldzame Chinese boom, schrijf je suggestie op het kaartje dat je aan de kassa krijgt, en deponeer het in de bus. Of denk er nog even over na en stuur het later op. Wie weet wordt jouw suggestie wel opgepikt en schrijf je geschiedenis. Zeg niet Emmenopterys henryi, maar zeg ...

Close-up van de bloemen van de Emmenopterys henryi, een bloemenscherm met witte kelkvormige bloemen met kelkslip, meerdere bloemknoppen zijn zichtbaar aan rode bloemstelen, in Arboretum Kalmthout.
Organisator
Arboretum Kalmthout

Volgende