Ward Zwart, kunstenaar en illustrator

Tentoonstelling

Thema's

De kunstenaar Ward Zwart (1986-2020) ontwikkelde een eigen beeldtaal en werd al snel bekend om zijn prachtige potlood- en houtskooltekeningen. Deze tentoonstelling in het Serrehuis is opgezet door zijn familie en vrienden en brengt een selectie uit zijn werk.

Datum
  • van 18 september 2023 tot 29 september 2023
Prijs
gratis tentoonstelling, toegang tuin betalend
illustratie in zwart-witte lijnen van een tienermeisje met een pet en lange vlecht, met de rug gekeerd , getekend door Ward Zwart

Kunstenaar en illustrator Ward Zwart schiep een geheel unieke wereld in illustraties, lange beeldverhalen, zines, muziekprojecten,  posters, pins, petten … 

Zijn prachtige potlood- en houtskooltekeningen nemen je mee naar een universum vol dieren, outsiders, puisterige pubers, populaire en underground films en muziek, bossen, cola en snickers. 

De tentoonstelling is opgezet door zijn familie en vrienden. De huidige selectie is gemaakt vanuit het hart en vertelt met opzet geen eenlijnig verhaal. De veelzijdigheid van Wards werk komt zo het meeste tot zijn recht. Zijn familie en vrienden willen iedereen uitnodigen om kennis te maken met de wondere wereld van Ward Zwart.

Elke dag van 10 tot 17 uur in het Serrehuis van Arboretum Kalmthout. Vrije toegang.

illustratie in zwart-witte lijnen van een kind verkleed als indiaan, landschap met treinsporen en een rechtopstaande wasbeer, getekend door Ward Zwart

Ward Zwart

Ward Zwart (1986-2020) ontwikkelde een eigen beeldtaal en werd al snel bekend om zijn prachtige potlood- en houtskooltekeningen. Hij maakte furore in het undergroundcircuit als zinemaker, illustreerde voor kranten en tijdschriften, creëerde kunstperformances gedrenkt in azijn en spoken word, maakte boeken en ontwierp petten, pins en concertposters. Hij bracht enkele stripboeken uit waaronder Wolven (2016) en Ik kom van ver, maar blijf niet lang (2020), beide samen met Enzo Smits.

In Wards werk heerst vaak een melancholische en soms nostalgische sfeer, waarin humor als tegengewicht voor de vaak donkere uitstraling fungeert. Als geen ander zag hij de schoonheid in kleine dingen. (Uit: Sporen van Enzo Smits, Ephameron en Ignace Cami / januari 2021.)

Organisator
Arboretum Kalmthout