Hamamelisfeesten

Thema's

Je eerste bloeiende toverhazelaar vergeet je nooit! Een spektakel is het, de honderden struiken die in deze wintermaanden vol gele, rode en oranje bloemen hangen en een zoete geur verspreiden. 

Datum
  • van 5 januari 2023 tot 26 februari 2023
Prijs
-12 jaar gratis | 12>17 jaar € 7 | +18 jaar € 9 | +65 jaar € 8 | online tickets met € 1 korting | met jaarkaart of museumpas gratis | UiTPAS met kansentarief € 1,60 en andere kortingen op vertoon van pas of kaart aan de kassa

Toverhazelaars, Hamamelis, bloeien in de herfst of in de winter, ongeacht koude of sneeuw. Ze hebben gele, oranje of rode bloemen op kale takken en verspreiden een krachtig, maar heerlijk zoet parfum. De verzameling toverhazelaars in Arboretum Kalmthout is de grootste in heel Europa en bevat enkele van de oudste exemplaren.

Volg de pijlen 

Een bewegwijzerde Hamamamelisroute leidt je langs de bloeiende toverhazelaars in Arboretum Kalmthout. Onderweg vertellen de heesters en struiken zélf wat ze hier al beleefden. De wegwijzers sturen je ook langs andere winterbloeiende planten zoals winterzoet, sneeuwbal, cyclaam, gewone hazelaar, schijnhazelaar, winterjasmijn, sneeuwklokjes en helleborus.

Of laat je rondleiden 

Van 5 januari tot en met 26 februari 2023 staat er elke dag om 14 uur een gids klaar om je rond te leiden. Het aantal deelnemers per rondleiding is beperkt, dus koop je ticket voor de rondleiding vooraf en samen met je toegangsticket voor de tuin. Tickets zijn online beschikbaar: € 3 per persoon (vanaf 12 jaar), jaarkaarthouders en RHS-leden betalen € 2, kinderen -12 jaar gratis.

Liever een privérondleiding op een dag en tijdstip naar keuze? Dat kan! Bekijk het aanbod rondleidingen op onze website of neem contact op met het onthaal via info@arboretumkalmthout.be of bel +32(0)3 666 67 41.

Miss Hamamelis 2023

Op zondag 29 januari 2023 kun je een bloeiende tak van je toverhazelaar uit eigen tuin laten meedingen naar de titel van 'Miss Hamamelis'. Ontdek hier hoe je kunt deelnemen. Veel succes!

Organisator
Arboretum Kalmthout