Kalligrafie en keramiek in de galerie

Datum
  • van 1 mei 2022 tot 24 juni 2022
Prijs
galerie vrij toegankelijk / tuin betalend

Kalligrafie is voor Linda Truyers al jarenlang haar passie en ook deels haar job. De creativiteit en de toepassingsmogelijkheden met letters zijn enorm groot. In haar werk gebruik ze historische alfabetten maar ook modernere versies en eigen creaties. Ze ontwerpt wenskaarten, werken op papier, op doek, op glas, op keramiek (in samenwerking met Els Van Hove), zet teksten op muur, maakt letterobjecten in hout. Ze is professionele lesgeefster in kalligrafie en in 2000 was ze laureate van de internationale kalligrafieprijs in Westerlo.            

 

 

Samen met haiku-dichteres Els Kooyman werkte ze aan een haiku project : een boek met voor elke dag een haiku en mooie kalligrafische vertalingen in potlood van Linda (bundel 'Spiegel voor de zon' te koop in de Cadeau-en Boekenshop).

 

 

 

 

Voor Els Van Hove geeft klei haar het gevoel om met de natuurelementen te werken: water-aarde-lucht en vuur. Keramiek ontstaat door deze elementen samen te brengen, wat ze zalig vindt. Ze maakt gebruiksvoorwerpen, kleine beeldjes en kleine kunstwerken met letters.

Het uitzoeken van de juiste glazuur is dan weer een studie apart en kan de kleivorm een extra dimensie geven.

Vanuit de ziel groeien ideeën en worden hun vaardige handen gestuurd naar mooie creaties. 

Organisator
Arboretum Kalmthout