Themawandeling feestdagen en rituelen in bomensymboliek

Miet Wymeersch

Deze wandeling is afgelast.

Status
Afgelast
Datum
  • zaterdag 15 augustus 2020 van 14 uur tot 16 uur
Prijs
inbegrepen in je toegangsticket (verplichte reservatie online met tijdslot)
Een groepje bezoekers staat op het gazon aan de voet van een hoge boom te luisteren naar een gids van Arboretum Kalmthout, in de groep een bezoeker in rolstoel en een moeder met kinderwagen.

Bomen hebben altijd een centrale rol vervuld in het leven van de mens. Heilige bomen vindt men door de eeuwen heen bij alle volkeren en in alle werelddelen. We beseffen het misschien niet meer, maar in ons dagelijks leven vinden we nog vele rituelen en symbolen uit het voorchristelijke natuurgeloof. Bijna al onze kerkelijke en burgerlijke feestdagen hebben een Keltisch-Germaanse oorsprong die verwijst naar een boom. Iedereen kent de kerstboom. Maar wat zijn geboortebomen, meibomen en spijkerbomen?

Inschrijven voor deze wandeling is niet nodig, inbegrepen in je toegangsticket tot de tuin. Maximum 20 deelnemers. Ter plaatse aanmelden, vertrekplaats rondleiding is aangegeven aan de ingang van de tuin. Vanaf 13.45 uur deelt de gids polsbandjes uit tot het maximum aantal deelnmers bereikt is. Koop je ticket voor de tuin online, verplichte reservatie met tijdslot.

Organisator
Arboretum Kalmthout

Volgende van de detaillijst