Kajakken rond het kasteel / Kasteel d'Ursel (Hingene)

Kajakken op de prachtige Kasteelvijver van het domein d'Ursel? Dat kan niet!

Welja, voor deze ene keer wel, omdat het de Week van de Provinciedomeinen is!

Datum
  • van 10 april 2017 tot 17 april 2017

Tijdens deze eerste 'Week van de Provinciedomeinen' willen we je op avontuurlijke en originele wijze laten kennismaken met onze provinciale domeinen.

Kajakken rond het kasteel

Eeuwenlang was het kasteel een zomerresidentie waar de familie d’Ursel genoot van la vie de campagne. Spelevaren op de uitgestrekte waterpartijen in het park hoorde daar zeker bij. Lange tijd gebeurde dat met klassieke roeibootjes, maar halverwege de 20ste eeuw verschenen er nieuwe vaartuigen op de kasteelvijver. 

In een fotoalbum van hertog Henri d’Ursel uit de jaren 1940 zien we zijn familie en vrienden peddelen in kajaks. Kajakken rond het kasteel, dat kan nu niet meer. Of beter gezegd: normaal kan dat niet meer. Maar van 10 tot en met 17 april doen we mee met de eerste editie van de Week van de Provinciedomeinen, een gezamenlijke organisatie van de vijf Vlaamse provincies.

Tijdens de tweede week van de paasvakantie (en op paasmaandag) kan je op avontuurlijke en originele wijze kennismaken met alle provinciale domeinen. In Hingene doen we dat vanop het water. Reserveer je kajak, vaar rond het kasteel en verken de vele walgrachten die het park doorkruisen, net zoals de familie d’Ursel je dat eeuwenlang heeft voorgedaan. Reserveren kan nu al via info@kasteeldursel.be. De prijs om gedurende één uur te varen met een tweepersoonskajak bedraagt 15 euro per boot.

Opgelet! Speciaal voor de Buitenspeeldag op woensdag 19 april blijven de bootjes nog een beetje langer liggen. Vermeld duidelijk de dag en het uur waarop je wil vertrekken. We wensen je alvast een goede vaart!