B3W: thematisch uitwisselingsmoment “Mengteelten Méteil en Gras-klaver: teelt en rantsoen” op woensdag 7 december 2022

Status
Inschrijvingen afgesloten
Datum
  • woensdag 7 december 2022 van 11 uur tot 13 uur
Prijs
Gratis
Uiterste inschrijfdatum
dinsdag 6 december 2022

Als Begeleidingsdienst voor Betere Bodem- en Waterkwaliteit (B3W), nodigen we je graag uit voor een thematisch uitwisselingsmoment over mengteelten méteil en gras-klaver: de teelt en het rantsoen. Dit event vindt plaats op woensdag 7 december 2022 van 11u00 tot 15u00 te Korenblokhoeve (Tielen, Kasterlee).

We zijn te gast bij landbouwer Nick Guns en familie. Nick gaat ons meer vertellen over zijn méteilteelt van dit jaar en hoe de méteil in zijn lasagnekuil past in het rantsoen van hun koeien. Verder leren we meer over de effecten van de méteilteelt op de bodemkwaliteit.

Daarnaast gaan we ook dieper in op een ander mengteelt, namelijk gras-klaver. Wat zijn de troeven van deze teelt? Hoe kan je kunstmest besparen door over te stappen op gras-klaver? Leer de 10 geboden over gras-klaver kennen en ga geïnspireerd naar huis!

Interactie 

Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur ons dus gerust een aantal vragen door of stel jouw vraag tijdens het uitwisselingsmoment zelf.

Interesse? Schrijf snel in! 

Het thematisch uitwisselingsmoment “Mengteelten Méteil en Gras-klaver: teelt en rantsoen” gaat door op woensdag 7 december vanaf 11u00 te Korenblokhoeve (Kasterlee). Lunch wordt voorzien.

Inschrijven kan tot en met dinsdag 6 december.

Korenblokhoeve
Mazel 35
2460 Tielen

Inschrijven doe je op volgende manier:

• Maak een account aan op de website van B3W als je deze nog niet hebt.

• Bevestig je registratie via de link die je ontvangt in je mailbox (check eventueel de map met ongewenste mail).

• Meld je na het aanmaken van je account aan op de website en klik op ‘evenementen’ of gebruik de rechtstreeks link.

Zorg dat je zeker op inschrijfknop hebt geklikt. Anders is de inschrijving niet compleet.

Nadat je je hebt ingeschreven voor het thematisch uitwisselingsmoment, kan je op het discussieforum op de B3W-website alvast jouw vragen stellen.

Al gehoord van B3W?  

B3W is een samenwerking van dertien Vlaamse onderzoeks- en praktijkcentra, in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), om de bodem- en waterkwaliteit te verbeteren.  Onze focus ligt op het delen van goede praktijken en onderlinge kennisuitwisseling. 

Verder info over B3W vind je op onze website.