Schaapscheren Kesselse Heide

Thema's

Een schapenkudde met herder is geen dagdagelijks zicht meer op de heide. Slechts een paar keer per jaar grazen er tweehonderd schapen, een waar festijn voor het oog.

Datum
  • zondag 17 juni 2018 van 13 uur tot 16 uur
Prijs
gratis
Even de schapen aaien alvorens ze geschoren worden
Even de schapen aaien alvorens ze geschoren worden
Tijdens het jaarlijkse Schaapscheerfeest zie je op de Kesselse Heide van dichtbij hoe schapen van hun winterjas worden ontdaan. Naast demonstraties en workshops spinnen, vilten en karten, vind je er ook een heidebar en muziek. De kinderen kunnen naar hartenlust knutselen en genieten van verhalen aan de kamischibai (kijkkasttheater).

Om 14u30 neemt een natuurgids alle geïnteresseerden mee voor een wandeling op de heide. Passeer zeker ook even langs de honingstand, waar je info over bijen vindt en heerlijke honing kan kopen. Aan de stand van Natuurpunt afdeling De wielewaal kun je speciale bieren en (siroop)sapjes drinken voor het goede doel.

Iedereen is welkom op dit gratis evenement. We verwachten je op zondag 17 juni 2018 tussen 13u en 16u aan het onthaalgebouw Doefoepdhei. Inschrijven is niet nodig, kom gewoon af!

Het schaapscheerfeest is een gezinsvriendelijk evenement van de Provinciale groendomeinen Antwerpen i.s.m. met vrijwilligers en Natuurpunt afdeling De wielewaal. 

Meer info bij de domeinwachters op T 03 360 52 18.


zondag 17 juni 2018 van 13u tot 16u
Om 14u30: heidewandeling met gids
Onthaalgebouw Doefoepdhei (op 100m van Parking Lindekensbaan)
Gratis!
Vooraf inschrijven is niet nodig


Organisator
Provinciaal Groendomeinen Regio Antwerpen (PGRA): administratie en directie