Rozenfeest Rivierenhof 2019

Jaarlijkse ode aan de koningin der bloemen!

Datum
  • zondag 9 juni 2019 van 11 uur tot 18 uur

 

Rozenfeest & Dagje Deurne luiden fleurige zomer in

zondag 9 juni 2019 van 11u tot 18u in provinciaal groendomein Rivierenhof, 2100 Deurne Antwerpen.

Kom op zondag 9 juni 2019 genieten van rozengeur en zonneschijn in het prachtige Rivierenhof. Onder de impressionante beuken van de Parkweg kun je tijdens het Rozenfeest rozen kopen, advies vragen aan experten en genieten van hartverwarmende animatie en proevertjes geïnspireerd door de koningin der bloemen.

 

Ode aan de roos

Hoewel de Rozentuin van het Rivierenhof helemaal wordt heraangelegd en daardoor slechts gedeeltelijk toegankelijk is, zullen er meer dan genoeg rozen te bewonderen zijn. Het jaarlijkse Rozenfeest streelt alle zintuigen. Kom genieten van rozen, geuren, kleuren en klanken met live muziek en kunstenaars, versnaperingen en lekkere drankjes en sprookjes uit de vertelfiets en onder de rozen.

Dagje Deurne

Ook liefhebbers van het toeristisch en cultureel aanbod in Deurne halen op zondag 9 juni 2019 het hart op in het Rivierenhof. Want naast floraal plezier is er ook van alles te ontdekken en te beleven aan de talrijke kraampjes van het district en haar cultuurcentrum. Deel je leukste herinneringen of anekdotes over Deurne aan de infostand (buurtmobiel aan de vijver) en ontvang een geschenkje.

Kortom, een jaarlijkse afspraak om niet te missen. Want zoals iedereen weet, luiden het Rozenfeest en District Deurne samen als van her het begin in van een alweer een heerlijke zomer in het park. Het Rivierenhof verwacht je tussen 11u en 18u.

Programma gratis activiteiten

Yoga van 11 tot 12u aan de vijver tegenover Kasteel Rivierenhof

Er staat weer een mooie reeks sportlessen op het programma deze zomer. In het kader van Zen in de zomer (Sporting A) kan je in verschillende parken gratis komen proeven van yoga of tai chi. Ook in Deurne kan je vanaf juli elke zondag terecht op de Bremweide voor een stevige portie ochtendyoga. Als voorproevertje, ben je nu al welkom in het Rivierenhof. Breng zelf een yogamatje mee.

Herboriste Velt doorlopend aan het Kasteel Rivierenhof

Ben je gebeten door de magie van eetbare planten en bloemen? Wist je dat er ook in de stad heel wat kruiden en bloemen te vinden zijn die een meerwaarde geven aan je dagelijkse kost? Vraag tekst en uitleg of zelfs receptjes aan herboriste Goele Leyder (Velt).

Kleurrijke bloemenslinger - Bird doorlopend in de laan tussen Rozentuin en Kasteel

Fotograaf en graffiti-artiest Bram de Ceurt (alias Bird) is niet weg te denken uit de Deurnse en zelfs internationale street-artscene. Zo maakte hij onder andere een grote muurschildering ‘All children have the right to social security’ op een van de Braemblokken in de Jos Van Geellaan. Ook in de buurt Kronenburg, Deurne-Noord, heeft Bird zijn stempel gezet met ‘Kroonjuwelen van Deurne’, een graffitiproject waar zeventien artiesten aan de slag gingen op negen muren. Tijdens dat project pakte Bird uit met indrukwekkende muurschilderingen waarbij hij maatschappelijke thema’s niet uit de weg ging. Speciaal voor het Rozenfeest, zal Bird een kleurrijke bloemenslinger painten op de laan van het Rivierenhof. Hier en daar laat hij lege ruimte over waar kinderen creatief aan de slag kunnen met stoepkrijt.

Vrolijke plaatjes met Papa Mojito tussen 14 en 18 uur aan de vijver van het Rivierenhof

Papa Mojito, geen onbekende kranige vijftiger, draait vrolijke, zomerse platen met zijn prachtige DJ-bakfiets. Kom gerust in onze ligstoel liggen en geniet van de zon!

Picknickkleed (Du pain, du vin et Madame) tussen 12u en 14u tussen Kasteel Rivierenhof en Sprookjeshuis

Kom picknicken op het kleed van Madame en geniet ondertussen van een fijne voorstelling. Madame speelt graag van ‘in Frankrijk zijn’… Waar ze ook wordt neergepoot, ze brengt een lekker zomerbriesje met zich mee en u waant zich terstond op vakantie. Ze vertelt over haar eerste French Kiss, ze bezingt la douce France, ze droomt over ritjes op de Vespa, ze roept de geur van lavendel op, van zonnecreme, van zoute stranden en zeeën waarin het gevaarlijk zwemmen is met haar kleed. En ze vertelt ook over haar grootste droom: Frankrijk werkelijk eens bezoeken. Wie weet… Sarah D'hondt en Stijn Bettens kruipen in de huid van Madame en haar butler. Ze brengen Franse chansons, afgewisseld met interactie met het publiek, een voorstelling met humor.

NeoN3rd om 11u, 13u, 14u30 en  16u in de Rozentuin

NeoN3rd staat voor Nederlandstalige muziek over de liefde, de ontgoocheling, ruimte en tijd, fysica, de absurditeit van het leven en het wel en wee van de homo Neonerdicus. Kevin Van Staeyen, (neo)nerd himself kaapte met zijn bende ongeregeldheden de 3de plaats weg op Nekka en kreeg daarna een platencontract aangeboden door Hans Kusters. U mag zich verwachten aan een boeketje liefde doorweven met maatschappijkritiek en een flinke dosis humor! Een optreden van NeoN3rd zal nog lang in uw hoofd nazinderen. Niet enkel door de tekstueel sterke nummers, maar ook door de interactie met het publiek. Neonerd vertelt een verhaal, neemt u mee in het hoofd van een nerd en beroert u met woorden, muziek en overtuiging. Denk aan een mooie mix van Drs p, de nieuwe snaar en Bram Vermeulen.

Zand (Warmoes) om 14 u en 16 u in de speeltuin naast Kasteel Rivierenhof

Leeftijd: +3  Een zonnige dag op het strand. Wat doe je ? Zandkastelen bouwen of boekjes lezen? Een beeldende voorstelling over bouwen en stukmaken.Over grenzen stellen en durven verleggen.Over alles denken te weten en toch verwonderd raken.

Burning Raspberries (Iwan Dam) om 15u en 17u tegenover Kasteel Rivierenhof

Burning Raspberries is een originele vorm van straattheater dat gebruik maakt van koken, zingen en acteren. Potten en pannen, vuur en voedsel worden gebruikt om eten te maken. Ongebruikelijke kookmaterialen zoals een strijkbout en tennisracket creëren fantastische beelden en sferen. Het flamberen van een paprika wordt een brandend hart. Het verpulveren van een cracker is een voetstap in pasgevallen sneeuw. Iwan is een alchemist die zang, eten en heerlijke geuren verbindt om het publiek mee te nemen in een verhaal over strijd, verlies en liefde… 4D theater of zoals de Engelsen zouden zeggen: Smell-O-Vision.

Op de Kinderboerderij kun je tussen 13u en 17u bijenhotelletjes bouwen uit conservenblikken.

ROZENFEEST RIVIERENHOF 2019
Zondag 9 juni 2019 van 11u tot 18u
Parkweg Rivierenhof (tussen Rozentuin en kasteel Rivierenhof) in 2100 Deurne Antwerpen.
Gratis!
Vooraf inschrijven is niet nodig
Rolstoeltoegankelijk

 


Meer info bij de domeinwachters via T 03 360 52 18.