Infomoment (nieuwe) Vlindervrijwilligers

Thema's

In De Averegten komen tal van bijzondere dieren en planten voor. Maar echt opvallende prachtdiertjes zijn uiteraard de vlinders!

Overwinteren doen ze allemaal op hun eigen manier, sommigen als ei, anderen als rups of pop, er zijn er zelfs bij die gewoon als vlinder op een beschut plekje door de vrieskou heen slapen. Zodra de lente komt piepen, ontwaken de eerste vlinders meteen!

Omdat vlinders vaak belang hechten aan speciale omgevingsfactoren, zijn zij vaak goede indicators om aan te tonen hoe het met het bos is gesteld. Om dit in kaart te brengen, is onze domeinwachter op zoek naar helpende handen.

Datum
  • donderdag 12 maart 2020 van 19 uur tot 21 uur
Prijs
Gratis

Samen met hem en de VlinderVrijwilligers gaan we op regelmatige tijdstippen op stap om de vlinders volgens een bepaald traject in kaart te brengen. Kennis van vlinders is geen must, je krijgt tijdens dit infomoment immers gratis een snelcursus van de domeinwachter! 

We mikken op de periode april – september om de monitoring uit te voeren.

Zie jij het zitten om 1 of meerdere keren per week mee te helpen tellen om zo mee te werken aan de monitoring van het domein, stuur dan zeker een mailtje naar averegten@provincieantwerpen.be. Of laat je gegevens achter aan de balie van het onthaalgebouw.

Doelgroep: iedereen welkom!

Plaats van afspraak: Provinciaal Groendomein De Averegten, onthaalgebouw Boonmarkt 4a, 2220 Heist-op-den-Berg

Gratis deelname, inschrijven is niet noodzakelijk.

Volgende van de detaillijst