BioBlitz i.k.v. internationale dag van de biodiversiteit i.s.m. Natuurpunt

Thema's

Zaterdag 21 mei is het internationale dag van de biodiversiteit. Het ideale moment voor een BioBlitz! Dit is een activiteit waarbij men gedurende een bepaalde tijdspanne zoveel mogelijk soorten zoekt binnen een afgebakend gebied. 

Trek Hertberg in en registreer al je ontdekkingen via Waarnemingen.be, kom naar het veldlabo of neem deel aan één van de geleide wandelingen rond nachtvlinders, waterdiertjes, ... Zo ontdek je wat de natuur in je buurt allemaal te bieden heeft!   

Om individueel deel te nemen maak je een profiel aan op Waarnemingen.be. Deze website van Natuurpunt maakt het mogelijk om natuurwaarnemingen in Vlaanderen te registreren. Meer uitleg over de werking van de site en het invoeren van een waarneming kan je hier terugvinden. Info over de mobiele apps om waarnemingen in te voeren (ObsMapp, iObs, of ObsIdentify) kan je hier vinden.

Er geldt tijdens het evenement geen uitzondering voor het verlaten van de paden. Enkel de speelzones zijn vrij toegankelijk. Deze zones kan je terugvinden op de plattegrond van Hertberg en zijn op het terrein aangegeven. Vegetatie of paddenstoelen mogen niet geplukt of beschadigd worden. Dieren mogen niet gevangen of verstoord worden. 

Iedereen welkom!  

Plaats van afspraak: Provinciaal Groendomein Hertberg, ontvangstplein tegenover Mie Maan, Diestsebaan 28, 2230 Herselt

Gratis deelname, inschrijven voor de bioblitz is niet nodig.

TIP! Heb je tijdens deze tweedaagse zin in een interessante wandeling met weetjes over vleermuizen, nachtvlinders of waterdiertjes? Schrijf dan nog snel in via de kalender!

Status
Datum
  • van 21 mei 2022 tot 22 mei 2022
Prijs
Gratis
Uiterste inschrijfdatum
vrijdag 20 mei 2022
Organisator
Provinciaal Groendomein Hertberg