1 km/u wandeling - traag beleef je meer

Els Van Roey

Thema's

Het thema van deze wandeling is bloemenpracht en de lindeboom, boom van de liefde. 

De lindeboom draagt een grote symbolische betekenis met zich mee en is een prachtige boom om te leren kennen. In het park leidt Els je naar een fraai exemplaar en vertelt je waarom hij het symbool werd van de liefde. Verder word je verwend met een zintuigelijke onderdompeling in de kleurenpracht van alles wat groeit, zoemt en bloeit.

Status
Afgelast
Datum
  • zondag 22 mei 2022 van 09 uur tot 12 uur
Prijs
€ 18
affiche 1kmu wandelingen

Wandelen en tijd doorbrengen in de natuur is gezond, dat hoeven we je vast niet meer te vertellen.  Maar soms is het niet gemakkelijk om na een werkweek - volgestouwd met taken en to-do lijstjes - de knop om te draaien en de drukte van ons af te laten glijden. Als natuur- en bosbadgids bedacht Els Van Roey daarom de 1km/u sessie, een laagdrempelige manier van mindful wandelen, waarbij mensen die de drempel tot meditatie en andere spirituele zelfzorg wat te hoog vinden, toch heerlijk kunnen ontspannen in het groen.

In de 1 km/u sessie wandel je op vier zondagen samen met Els drie uur lang traag en bewust door het Vrijbroekpark. Je wandelt in stilte en met de gsm uit. Met aangescherpte zintuigen en volle verwondering kijk je naar al het moois dat de natuur te bieden heeft.  Aan de hand van een aantal uitnodigingen ontdek je hoe zalig en rustgevend het is om in het park te 'zijn' in plaats van er gewoon door te wandelen. Want traag, zo leert Els je, beleef je meer.

Elke sessie krijgt een thema naargelang het seizoen en de planten en bloemen die op dat moment een hoofdrol spelen in het park. De wandeling wordt afgesloten met thee en een versnapering.

De 1 km/u sessies zijn een initiatief van Els Van Roey voor Trees of Belgium. Je kan TOB volgen op facebook en op instagram (@trees_of_belgium). 


Om optimaal van de 1km/u te genieten, sommen we hier alvast een aantal tips en afspraken voor je op:

Comfortabel samen op stap

  • In het bos kan het tot wel tien graden koeler zijn dan elders. Hou hier rekening mee en stem je outfit af op het weerbericht. Kies voor ademende en loszittende kledij in laagjes, waarin je vrij kan bewegen. Wie zin heeft om op blote voeten te lopen, kiest best voor schoeisel dat snel uit en aan kan. Voorzie bij twijfelende weerkaarten ook zeker een lichte regenjas. Met het Belgische weer weet je immers maar nooit! 
  • Tijdens de wandeling zit je ook af en toe neer. Je krijgt van Els een isolerend zitkussentje in bruikleen om droog en warm te blijven. 
  • Probeer je bagage te beperken tot een minimum: een kleine rugzak of heuptasje is meer dan voldoende. Wie snel dorst krijgt, neemt best ook een drinkfles mee. Probeer te vermijden om met een volle blaas en lege maag aan de wandeling te beginnen. 
  • Zomertijd, insectentijd. Wil je onbekommerd van het bos genieten, smeer je dan zeker in met een muggenwerend middel. Waar hoog gras is, komen ook teken voor en dus breng je best ook een tekenspray mee. Het dragen van een lange broek en sokken wordt aangeraden om het risico op beten te beperken.
  • Slecht weer bestaat niet in de natuur: ook wanneer het regent, gaat onze 1km/u sessie door. Enkel bij hevige wind of noodweer zal de activiteit geschrapt of verplaatst worden. Je wordt dan door iemand van het park per email of telefonisch verwittigd.
  •  

Elke sessie wacht Els jullie vanaf 8.45 u op aan het onthaalpaviljoen van het Vrijbroekpark. Kom zeker op tijd en laat iets weten wanneer je verhinderd bent of er niet tijdig geraakt. Dat is fijn voor de andere deelnemers die graag op het afgesproken uur aan de sessie willen beginnen. Dit is het nummer van het onthaal: 015 45 13 80.

 

Deze sessie werd geannuleerd. 

 

Zit je nog met vragen?
Stuur gerust een mailtje: elsvanroey@gmail.com

De volgende 1 km/u wandelingen gaan door op volgende dagen:

  • zondag 11 september, zomer: thema einde van de zomer, oogst, nieuwe start
  • zondag 30 oktober, herfst: thema herfstpracht, loslaten

 

 

Organisator
Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark