B3W: thematisch uitwisselingsmoment Herwonnen meststoffen: Luchtwassers en spuiwater in de melkveehouderij

Status
Inschrijvingen afgesloten
Datum
  • vrijdag 1 december 2023 van 12 uur tot 14 uur
Prijs
gratis
Uiterste inschrijfdatum
donderdag 30 november 2023

Als Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit (B3W), nodigen we je graag uit voor een thematisch uitwisselingsmoment chemische luchtwassers en spuiwater in de melkveehouderij. Dit event vindt plaats op vrijdag 1 december om 12u in de Tienderstraat 120 in Maaseik Neeroeteren.

Een chemische luchtwasser op een melkveestal? Helemaal in een uithoek van ons land, vinden we er ineens twee! Melkveehouder Bart Van Den Hout liet deze rundverluchters een paar jaar geleden installeren op zijn bestaande stal en op zijn nieuwbouwstal. De uitgaande stallucht gaat door de luchtwasser en wordt gezuiverd van ammoniak, geur en stof. Het restproduct is ammoniumsulfaat of spuiwater. Dit spuiwater kent tal van voordelen als N- en S-meststof. Tijdens dit uitwisselingsmoment leer je er alles over!

Het uitwisselingsmoment start met een interessante presentatie over spuiwater en de toepassingen.  Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is spuiwater van een chemische luchtwasser?
  • Kan spuiwater dienen als kunstmestvervanger?
  • Wat zijn de kosten?
  • Hoe ga je veilig om met spuiwater?

Interactie 

Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door of stel jouw vraag tijdens het uitwisselingsmoment.

Interesse? Schrijf snel in! 

Het thematisch uitwisselingsmoment Luchtwassers en spuiwater in de melkveehouderij vindt plaats op vrijdag 1 december om 12 uur in de Tienderstraat 120, 3680 Maaseik Neeroeteren. We starten rustig met een drankje en een broodje. Rond 12.45 uur gaat het uitwisselingsmoment van start.

Inschrijven kan op de volgende manier:

  • Surf naar de evenementenpagina van dit thematisch uitwisselingsmoment op de site van B3W.
  • Klik op de gele inschrijvingsknop.
  • Je kan je inschrijven als gast of met een eigen B3W-account zodat je aan alle informatie op ons platform kan. Vul in beide gevallen de noodzakelijke gegevens in, en controleer je mailbox voor de bevestigingsmail. Maak je een nieuw account aan? Vergeet dan niet naar de evenementenpagina terug te keren en nogmaals op de inschijfknop te klikken. Anders is je inschrijving voor dit evenement niet afgerond.

B3W

Dertien Vlaamse praktijk- en onderzoekscentra zetten hun schouders onder de Begeleidingsdienst voor een Betere Bodem- en Waterkwaliteit (B3W). Samen beheren we het kennisnetwerk en vertalen we die kennis naar direct toepasbare richtlijnen en handvaten voor land- en tuinbouwers in functie van een oordeelkundige bemesting en een geïntegreerd bodembeheer. We vinden het daarin belangrijk om ook de land- en tuinbouwers te betrekken en hun ervaring en kennis op te nemen, alsook om hun creativiteit te stimuleren.

Meer weten of na een activiteit nog eens rustig alle informatie bekijken?

Meer info

Heb je nog specifieke vragen over dit evenement? Neem dan contact op met:

Ellen Truyers, onderzoeker voedergewassen Hooibeekhoeve
ellen.truyers@b3w.vlaanderen.be

Label_B3W_liggend
Organisator
B3W Vlaanderen