Skip to main content

Meldpunt Waterlopen: welke meldingen krijgen we uit jouw gemeente?

Problemen met een waterloop kunnen grote gevolgen hebben. Dankzij meldingen van burgers kan de provincie Antwerpen snel reageren. Als gemeente kan je het Meldpunt Waterlopen raadplegen voor nuttige info over meldingen op jouw grondgebied.

Snel gemeld, vlot opgelost

Via het eenvoudige invulformulier kunnen burgers en lokale besturen gemakkelijk én snel een probleem in of rond waterlopen melden. Zo kunnen we als provincie kort op de bal spelen en meteen de situatie onderzoeken.

Meldpunt, maar ook meetpunt

Meldingen over waterlopen bevatten een schat aan informatie. Wat leeft er onder de bevolking? Hoe zit het met de tevredenheid? Waar komen de meeste knelpunten voor? Welke hinder ervaren inwoners? … Als lokaal bestuur kan je deze info via het meldpunt raadplegen. Je vindt er interactieve statistieken over de meldingen in jouw gemeente sinds september 2018.

Om ze te kunnen bekijken, moet je inloggen met het account van je gemeente. Ben je jouw inloggevens kwijt? Contacteer diw@provincieantwerpen.be.

Wanneer je ingelogd bent, vind je onder het tabblad ‘dashboard’ de jaarlijkse statistieken terug. Je kan bijvoorbeeld zien hoeveel meldingen er waren, wat de doorlooptijd was en waarover ze gingen.

Dienst Integraal Waterbeleid
Telefoon
03 240 64 61

Gerelateerd aanbod

  • Wateroverlast ​​Ontdek hoe de provincie Antwerpen lokale besturen ondersteunt om wateroverlast door overvloedige regen aan te pakken.
  • Waterlopenkaart ​Raadpleeg de waterlopenkaart of digitale atlas van de waterlopen.
  • Droogtemaatregelen ​​Omgaan met droogte wordt één van de voornaamste uitdagingen in de toekomst. Om de problemen het hoofd te bieden, werkt de provincie Antwerpen een droogteplan uit.