Skip to main content

Glashelder advies over glastuinbouwbeleid

Wanneer je de glastuinbouwsector in jouw gemeente beter begrijpt, ontdek je tegelijk de kansen die deze sector jou kan bieden. Precies daarin wil de provincie Antwerpen jou ondersteunen.

Meer dan 40 % van het Vlaamse glastuinbouwareaal ligt in de provincie Antwerpen. Die omvang biedt ons de kans om extra in te zetten op het verduurzamen en veerkrachtig maken van die sector.

De glastuinbouw bevindt zich vooral in 3 zones: rond Boechout-Ranst, Hoogstraten en Sint-Katelijne-Waver. Voor veel gemeenten is het niet altijd even duidelijk wat zich afspeelt in die bedrijven.

Zit je bijvoorbeeld met vragen rond een concrete vergunningsaanvraag in jouw gemeente? Ligt het bedrijf daar wel op zijn plaats? Hoe moeten we omgaan met de beoordeling van dat bedrijf op die plek? Kunnen we ervoor zorgen dat de serre landschappelijk ingekleed wordt?

Kansen voor jouw gemeente

De glastuinbouwsector in jouw gemeente beter begrijpen, biedt heel wat kansen. Zo kan je op zoek gaan naar opportuniteiten op vlak van water, energie en ruimte. Denk aan het overbrengen van de warmte van een serre naar de sporthal in jouw gemeente. Of hoe een leegstaande serre een nieuwe agrarische invulling kan krijgen. De provincie Antwerpen ondersteunt je hier graag bij of brengt jou in contact met de juiste organisaties die je kunnen verder helpen.

Contact

Dienst Landbouw
Telefoon
03 240 58 32

Gerelateerd aanbod

  • Integraal waterbeleid Provincie Antwerpen ondersteunt lokale besturen bij een optimaal beheer van hun waterlopen volgens de visie van het integraal waterbeleid.
  • Landschapsintegratieplan ​Provincie Antwerpen helpt landbouwbedrijven om een parel in het landschap te worden met advies op maat en een erfbeplantingsplan.