Skip to main content

Maak je gemeente of stad fietsveilig 

Welke richtlijnen moet je volgen bij de bewegwijzering van fietsinfrastructuur? Hoe maak je je fietsinfrastructuur fiets- en speedpedelec-proof? … Hou je fietspaden veilig, comfortabel en overzichtelijk voor alle weggebruikers met onze praktische gidsen en tips.

Fietsers in de wegcode

De voorbije jaren was er een spectaculaire groei van het aantal speedpedelecs in onze provincie. Dat is goed nieuws want hoe meer pendelaars zich met de fiets verplaatsen, hoe beter. Maar horen zij op het fietspad thuis of op de gewone weg? Wat zijn de laatste richtlijnen hierover? En hoe vertaal je dit naar de juiste verkeersborden?

‘Fietsers in de wegcode’ is een praktische gids voor wegbeheerders om hun fietsinfrastructuur volgens de wegcode te organiseren. Met dit handige naslagwerk kan je:

  • je kennis aanscherpen over de verkeerswetgeving m.b.t. fietsers en speedpedelecs;
  • de fietsinfrastructuur in je stad of gemeente toetsen aan de wegcode en optimaliseren voor de verschillende categorieën van weggebruikers.

Fietsgeschiktheid bedrijventerreinen

Fietsen naar het werk zit in de lift. Om de fietsgeschiktheid van routes van, naar en op bedrijventerreinen te verbeteren, zijn er heel wat mogelijkheden. Onderstaand rapport biedt je een praktische leidraad om de fietspaden van een bedrijventerrein te screenen, knelpunten te ontdekken en stap voor stap te komen tot een meer fietsvriendelijke omgeving.

Denk fiets!

Dé handleiding voor de aanleg en het onderhoud van verkeersveilige fietsinfrastructuur is het fietsvademecum. Het Agentschap Wegen en Verkeer zorgt, i.s.m. tal van partners zoals Fietsersbond, de VVSG en de provincies, voor regelmatige updates. Check het Vademecum Fietsvoorzieningen.

Vragen over fietsen en fietsbeleid in onze provincie?Contacteer het Steunpunt Fiets!

Dienst Mobiliteit
Telefoon
03 240 66 97

Gerelateerd aanbod