Skip to main content

Hoe je duurzaam toerisme en streekbeleving in jouw gemeente uitbouwt

Stichting Kempens Landschap werkt sinds 1997 samen met de provincie en Antwerpse gemeente- en stadsbesturen om waardevolle landschappen en erfgoedsites te bewaren, te beheren en open te stellen. Onze werking heeft aandacht voor zowel natuur, landbouw, erfgoed als recreatie en zoekt steeds een evenwicht tussen deze belangen.

Onze werking

Kempens Landschap verwerft domeinen om deze te bewaren voor de toekomst. Ons team coördineert in afstemming met het lokaal bestuur de inrichting, het beheer, de openstelling en de promotie van de gebieden. Het bestuur blijft financieel garant staan voor het beheer. Kempens Landschap maakt een visie op voor het domein en zoekt relevante partners en mogelijke alternatieve financieringsbronnen. Dankzij die samenwerking beheert onze organisatie al meer dan 70 domeinen met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 1.100 hectare in de provincie.

Onze troeven

Realiseer toeristisch-recreatieve projecten met respect voor de geschiedenis van waardevolle landschappen en erfgoedgebouwen. Per project zetten we een traject uit op maat van de behoeften van het domein en de verwachtingen van het lokaal bestuur. Beschermde monumenten krijgen een zinvolle herbestemming na grondige studies en afstemming met het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed. Kempens Landschap wil mensen motiveren om het landschap in te trekken. Om te wandelen, een originele activiteit te beleven, te genieten van bijzondere horeca of verblijfslogies of om tijdens een rondleiding of bezoek ondergedompeld te worden in het verhaal van een domein.

Voorbeeldprojecten

Bekijk hier enkele projecten van Kempens Landschap:

Klompenpad Laakdal

Contact

Kempens Landschap
Telefoon
015 22 82 33

Gerelateerd aanbod

  • Religieus erfgoed ​De dienst Erfgoed van de provincie Antwerpen begeleidt kerk- en gemeentebesturen bij het waarderen, selecteren en herbestemmen van religieus erfgoed.
  • Beeldbank toerisme ​​Geniet van gratis toegang tot duizenden kwaliteitsvolle foto’s van toeristische locaties, attracties en activiteiten dankzij de digitale beeldbank van Toerisme Provincie Antwerpen.
  • Erfgoed & duurzaam toerisme ​​Stichting Kempens Landschap bewaart, beheert en versterkt waardevolle landschappen en erfgoedsites en tovert ze om tot toeristische parels.