Schrijf je nu in bij CVO Vitant

publish date
26.11.2021

In heel wat sectoren vinden werkgevers steeds moeilijker personeel met de juiste competenties. Opleidingen die leiden naar een knelpuntberoep, zijn dan ook een uitstekende strategie om snel een job te vinden. CVO Vitant begeleidde al heel wat cursisten naar de arbeidsmarkt. Binnenkort starten de inschrijvingen voor het tweede semester.

Diploma blijft belangrijk

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt geraken heel wat vacatures maar niet ingevuld. In onze hoogtechnologische wereld verwachten werkgevers meer van kandidaten dan pakweg tien jaar geleden. Wie een diploma kan voorleggen, heeft sowieso een streepje voor.

In het schoolverlatersrapport van de VDAB staat het zwart op wit: van alle schoolverlaters die in 2019 ongekwalificeerd de arbeidsmarkt betraden, was gemiddeld 28 procent na een jaar nog werkzoekend. Van de schoolverlaters met een getuigschrift of diploma secundair onderwijs was 11 procent een jaar later nog op zoek. Van de schoolverlaters met een hoger diploma was dat slechts 5 procent. Een diploma blijft dus ontzettend belangrijk! (Bron: VDAB)

Waarom kiezen voor een knelpuntberoep?

Sommige knelpuntberoepen kampen onterecht met een imagoprobleem. Zo klopt het beeld van de zwoegende bakker die vooral ’s nachts leeft al een tijdje niet meer. Er is vandaag technologie die voor meer arbeidscomfort zorgt. Ook het gebruik van nieuwe grondstoffen zorgde ervoor dat de bakkerstiel een heel nieuwe invulling heeft gekregen. Een jonge garde gaat bijvoorbeeld met desem aan de slag en kiest daarmee voor een duurzamere manier van werken. Maar de bakkerijsector biedt nog heel wat meer toekomstmogelijkheden, naast (brood)bakker en patissier kun je ook de creatieve toer op als chocolatier of ijsbereider.   

Ook de wereld van de beenhouwerij heeft het moeilijk. Toch heeft ook deze sector heel wat aantrekkelijke jobs te bieden zoals chef, atelierhulp, traiteur, verkoper aan de toonbank. Ook hier is dus veel meer variatie mogelijk dan je op het eerste zicht zou denken.

Daarnaast zijn er nog de technische, administratieve en logistieke jobs waarvoor heel wat werkgevers in de Antwerpse regio voortdurend op zoek zijn naar nieuw talent. Wist je dat veel cursisten van CVO Vitant een job aangeboden krijgen op hun stageplaats? Een win-win situatie voor zowel werkgevers als cursisten dus!

Start je nieuwe loopbaan via CVO Vitant

Vanaf december kun je weer inschrijven voor onze opleidingen. CVO Vitant heeft diverse opleidingen die je toegang geven tot een knelpuntberoep:

Heb je nog specifieke vragen over deze opleidingen? Stel ze gerust via info@cvovitant.be of bel een van onze secretariaatsmedewerkers via 03 242 26 19. We helpen je graag verder met je zoektocht naar een opleiding die bij jouw talenten past.