Neem een kijkje achter de schermen bij onze provinciale scholen en centra

publish date
05.02.2023

De scholen en centra van het provinciaal Onderwijs Antwerpen gooien ook dit voorjaar hun deuren weer open voor het grote publiek. In april en mei kun je er komen proeven van de sfeer en de bedrijvigheid. Zet de data nu al in je agenda!

Leerlingen van PIVA in de bakkerij

Proeven van PIVA

Wie de verschillende afdelingen - bakkerij, slagerij, hotel en toerisme - van PIVA aan het werk wil zien en wil proeven van de sfeer en het lekkers dat PIVA te bieden heeft, schrijft nu alvast zaterdag 22 april in zijn agenda. Tijdens de opendeurdag kun je de leerlingen van alle afdelingen in actie zien, maar je kan ook zelf aan de slag in een workshop. Hou de website van PIVA in de gaten want binnenkort starten de inschrijvingen voor deze workshops!

Wie niet kan wachten kan zich ook aanmelden voor een individuele rondleiding op zaterdag 11 maart. Jongeren die interesse hebben in een opleiding Toerisme zijn die dag ook welkom op een infosessie om 14 uur.

2 leerlingen van PTS Boom tijdens STEM-les

Laat je verbazen door PTS Boom

Ook in PTS Boom tellen ze af naar 22 april. Via tal van demonstraties en infomomenten maak je die dag kennis met alle facetten van STEM (science, technology, engineering en mathematics), dé troef van deze moderne en ambitieuze school. Hier studeren de ingenieurs van morgen maar ook voor wie liever meteen na het middelbaar het beroepsleven induikt, biedt de school heel wat mogelijkheden. Wie de school bezoekt, mag zeker het gloednieuwe houtatelier niet overslaan. Meer informatie over de opendeurdag vind je binnenkort op de website van PTS Boom.

Speciaal voor leerlingen van het 6de leerjaar organiseert de school ook een STEM-infomoment op woensdag 15 februari tussen 13 en 19 uur. Jongeren die geïnteresseerd zijn in ontwerp, techniek, wetenschappen en wiskunde komen hier te weten waarom PTS Boom dé ideale plek is om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Iets voor jou? Schrijf je snel in!

Student maakt instrument bij ILSA

Muziekinstrumentenbouwers aan het werk bij ILSA

De Internationale Lutherie School Antwerpen, kortweg ILSA, is een voltijdse opleiding muziekinstrumentenbouw die uniek is in de Benelux. Wie de geheimen van instrumentenbouw wil leren kennen kan op zaterdag 22 april de ateliers bezoeken in Boom. Onze gepassioneerde leerkrachten staan je graag te woord tussen 10 en 17 uur. Meer informatie vind je binnenkort op de website van ILSA.

Leerlingen van de campus Jacob Jordaens van avAnt

avAnt provinciaal Onderwijs, indrukwekkend veelzijdig!

Een bezoek aan de Opencampusdag van avAnt Provinciaal Onderwijs op zaterdag 6 mei loont zeker de moeite. De school speelt met haar drie campussen in de Antwerpse regio in op de noden van enkele belangrijke sectoren. Wie geïnteresseerd is in wetenschappen, ondernemen, veiligheid, gezondheid of kunst en mode vindt er zeker een geschikte opleiding. Kom de moderne infrastructuur en leermiddelen bekijken maar ook een kennismaking met onze geëngageerde leerkrachten mag je die dag niet overslaan. Als leerling/ouder ben je meer dan welkom voor een begeleide rondleiding op de Opencampusdag. Vanaf woensdag 1 maart kun je je inschrijven via de website van avAnt.

Ook avAnt Provinciaal Onderwijs organiseert dit jaar extra rondleidingen. Op zaterdag 11 februari van 10 tot 16.15 uur (Campus Jacob Jordaens en Campus Rivierenhof) en op woensdagmiddag 8 maart van 13 tot 16.15 uur (alle campussen). Daarnaast organiseert de school op 8 maart voor het eerst een Doe-namiddag speciaal voor leerlingen van het 6de leerjaar. Via allerlei workshops kunnen leerlingen die volgend schooljaar naar het eerste middelbaar gaan al eens komen proeven van de lessen van avAnt. Voor de rondleidingen én de Doe-namiddag kun je nu al inschrijven via de website van avAnt.

2 leerlingen van PTS Mechelen doen een proef

PTS Mechelen bouwt verder aan de toekomst

De opendeurdag op zondag 7 mei van 10 tot 17 uur is het uitgelezen moment om de moderne infrastructuur van PTS Mechelen te komen bewonderen. Bezoek het nieuwe STEM-gebouw of neem poolshoogte op de werf van alweer een splinternieuw schoolgebouw dat vanaf volgend schooljaar de leerlingen van de eerste graad zal huisvesten. Je kan ook demonstraties bijwonen met de innovatieve leermiddelen die de school inzet voor haar opleidingen technologische wetenschappen en elektriciteit. Ook wie interesse heeft in de opleidingen tuinbouw komt vast aan zijn trekken. De verkoop van eigen gekweekte planten en zelf gebrouwen bier is ondertussen een vaste waarde op de jaarlijkse opendeurdag van de school. Meer info vind je op de website van PTS Mechelen.

2 leerlingen van de eerste graad van PITO

PITO Stabroek

Ook PITO Stabroek toont op zondag 7 mei tussen 10 en 16 uur graag wat de school te bieden heeft. De leerkrachten en leerlingen van de verschillende richtingen tonen je met veel enthousiasme waar ze mee bezig zijn. Je kunt vooraf inschrijven voor een rondleiding, meer informatie daarover vind je binnenkort op de website van PITO. Loop zeker ook eens langs de indrukwekkende werf van de nieuwe M-loods, een nieuw energiezuinig schoolgebouw voor de leerlingen van de land- en tuinbouwopleidingen. Of je nu kiest voor technologie, wetenschappen of landbouw, PITO Stabroek beschikt over de modernste leermiddelen en dat laten de leerkrachten en leerlingen maar wat graag zien op de opendeurdag. Meer informatie vind je op de website van PITO Stabroek.

CVO Vitant

Levenslang leren met CVO Vitant

Op de opendeurdag van PIVA op zaterdag 22 april kom je ook meer te weten over het aanbod voor volwassenen van CVO Vitant. Zo kun je o.a. deelnemen aan infosessies voor het éénjarig traject Kok en Kelner. Op dinsdag 30 en woensdag 31 mei ben je ook van harte welkom op de openlesavonden op deze campus. Ben je meer geïnteresseerd in een opleiding administratie of logistiek of wil je je diploma secundair onderwijs behalen in het volwassenenonderwijs? Mis dan het infomoment op Campus Maalboot niet op maandag 8 mei. Meer informatie vind je op de website van CVO Vitant.

Overzicht

Er valt binnenkort dus weer heel wat te beleven op de opendeurdagen van het Provinciaal Onderwijs Antwerpen. Hieronder vind je een overzicht van alle data. We kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten!

Waar? Wanneer? Wat 
avAnt, Antwerpen zat 11 februari Rondleidingen campus J. Jordaens en Rivierenhof

PTS, Campus Boom

wo 15 februari

STEM-infomoment

PITO Stabroek

do 2 en ma 6 maart

Rondleidingen

PTS, Campus Mechelen

wo 8 maart

Infomiddag voor 6de leerjaar

avAnt, Antwerpen

wo 8 maart

Doe-namiddag + rondleiding op de 3 campussen

PIVA, Antwerpen

zat 11 maart

Rondleidingen en infosessie toerisme

PTS, Campus Mechelen

do 30 maart

Infoavond (1ste tot 4de middelbaar)

PIVA, Antwerpen

zat 22 april

Opendeurdag

CVO Vitant, Antwerpen zat 22 april  Opendeurdag campus PIVA

PTS, Campus Boom

zat 22 april

Opendeurdag

ILSA, Boom

zat 22 april

Opendeurdag

avAnt, Antwerpen

zat 6 mei

Opencampusdag

PITO Stabroek

zon 7 mei

Opendeurdag

PTS, Campus Mechelen

zon 7 mei

Opendeurdag

CVO Vitant, Hoboken za 8 mei Opendeurdag campus Maalboot
CVO Vitant, Antwerpen di 30 en wo 31 mei Openlesavonden campus PIVA