PTS Boom investeert in de toekomst met aanschaf van Toyota RAV4

publish date
21.06.2023

In lijn met de voortdurende elektrificatie van het autoverkeer besliste PTS Boom de PTS-autogarage uit te breiden met een hybride voertuig. Met deze investering wil de school de leerlingen vertrouwd maken met alternatieve en duurzame systemen, zoals elektrische en hybride voertuigen. Dat moet hen nóg beter voorbereiden op een job in de autosector van de toekomst.

Directeur Arnold Callay poseert met enkele leerlingen voor de Toyota RAV4

Met de invoering van nieuwe eindtermen in de derde graad was er een dringende behoefte aan hoogtechnologisch en aangepast didactisch materiaal in de PTS-garage, die ook al een elektrische Nissan Leaf voor de praktijklessen herbergt. Om aan deze behoefte te voldoen, besliste PTS Boom om een hybride voertuig aan te kopen. Vanaf volgend schooljaar kunnen de leerlingen van de opleiding ‘Autotechnieken’ en ‘Onderhoudsmecanicien Auto’ onder de motorkap kijken van een state-of-the-art Toyota RAV4 5 Deurs 2.5 Hybrid 2WD e-CVT Premium Plus V16.

 

De elektrificatie van het wagenpark gaat snel en het is belangrijk dat het onderwijs ook tijdig op de trein van nieuwe technologieën zit. Daar zet het Provinciaal Onderwijs Antwerpen sterk op in. Deze nieuwe aanwinst voor de PTS-garage zal de PTS-leerlingen dan ook optimaal voorbereiden op een succesvolle toekomst in de moderne autotechniek. Met de aanschaf van deze hoogtechnologische wagen komt de school tegemoet aan de noden van de moderne autosector die voortdurend op zoek is naar goedgeschoold personeel. Deze nieuwe aanwinst voor de PTS-garage zal de leerlingen immers optimaal voorbereiden op een succesvolle toekomst in de moderne autotechniek.

De Toyota RAV4 zal een belangrijke rol spelen in de praktijklessen van de leerlingen en zal tevens dienen als transportmiddel voor personen en diensten verbonden aan de school. De investering benadrukt het engagement van PTS Boom om de leerlingen voor te bereiden op de innovaties in de autosector en hen bewust te maken van de noodzaak van een koolstofarme wereld.

Technisch directeur Wim Broos legt uit waarom de keuze voor de Toyota RAV4 weloverwogen was: "Toyota was de eerste die in 1997 met een hybride auto op de markt kwam, en door de jaren heen hebben ze veel expertise opgebouwd in hybride systemen. Toyota-hybrides staan bekend om hun uitstekende brandstofefficiëntie, doordat ze een verbrandingsmotor combineren met een elektromotor, wat resulteert in verminderd brandstofverbruik en beperkte uitstoot van schadelijke stoffen. Daarnaast behoort het bedrijf tot de top op het gebied van innovatie. Ze hebben bijvoorbeeld geavanceerde systemen ontwikkeld die energie terugwinnen tijdens het remmen, waardoor de batterij tijdens het rijden kan worden opgeladen. Ik kijk er enorm naar uit om deze auto in de praktijklessen te gebruiken."

Ook directeur Arnold Callay is tevreden. "Dankzij deze aankoop kunnen we onze leerlingen kennis laten maken met de nieuwste technologieën en praktijkervaring aanbieden op het gebied van hybride voertuigen. Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe wagen de kwaliteit van onze opleidingen autotechniek nog zal verhogen. Met de kennis en de vaardigheden die ze bij ons opdoen, krijgen onze leerlingen een goede basis mee voor een succesvolle carrière in de autosector.”