Uitbener - uitsnijder Leer deelstukken en karkassen van rund, varken, lam en gevogelte versnijden, uitbenen, bewerken en opdelen.
Bakkerij medewerker Brood bakken en gebakjes maken: tijdens de opleiding leer je de basis om te kunnen werken in een bakkerij of thuis aan de slag te gaan.
Suiker- en marsepeinbewerker Ga creatief aan de slag met marsepein en leer suikerproducten maken als cuberdons en pomme d’amour.
Kok Wil je aan de slag in de keuken van een restaurant of je kooktalent naar een hoger niveau tillen? Na de opleiding tover je vlot een consommé van grijze garnalen of een kriekenvlaai op tafel.
Ijsbereider Je leert niet alleen roomijs bereiden, ook gebakjes als eclairs en madeleines komen aan bod. En de lekkerste ijstaarten natuurlijk!
Hulpkok Na je opleiding keukenmedewerker ga je een trapje hoger naar hulpkok. Je leert bistrogerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Ook een gastvriendelijke bediening komt in deze opleiding aan bod.
Hulpkelner Wil je aan de slag in een restaurant als kelner? Dan start je met de basisopleiding ‘Hulpkelner’ waarbij je gasten leert ontvangen en bedienen.
Gids/Reisleider - nascholingen CVO Vitant organiseert regelmatig nascholingen over geschiedenis en cultuur. Iedereen is welkom.
Wild- en gevogelteslager Leer alles om als wild- en gevogelteslager aan de slag te gaan: van vlees van wild en gevogelte aankopen tot verwerken tot verkoopbare producten als terrines, consommés, vol-au-vent en preparé.
Slager - spekslager Leer alles om als slager aan de slag te gaan: van vlees aankopen tot verwerken tot verkoopbare producten als gehakt, patés, salami, vol-au-vent en ossenstaartsoep.
Kelner Wil je aan de slag in een restaurant als kelner? Na de opleiding heeft de mise-en-place geen geheimen meer en kan jij klanten doen watertanden over het menu.