Pers

Persberichten in je mailbox

Het persteam bezorgt journalisten actuele informatie over provinciale initiatieven. Via persberichten en persconferenties krijg je informatie over alle provinciale initiatieven gaan van de provinciale domeinen, mobiliteit, ruimtelijke ordening tot waterbeleid. Ook voor politieke berichtgeving uit de provincieraad kun je bij ons terecht.

Ontvang je graag onze persberichten en -uitnodigingen? Stuur dan een mail naar onze persverantwoordelijke. Vermeld zeker de regio’s waarvoor je werkt en de thema’s die je interesseren. We voegen je dan toe aan alle relevante verzendlijsten.

Wil je liever geen persberichten meer ontvangen? Laat het ons dan ook even weten met een mailtje.

Persberichten van het provinciebestuur

Je vindt hier enkele persberichten van het provinciebestuur. Ontvang je graag persberichten van onze diensten over andere thema's? Geef dan een seintje via perscontact@provincieantwerpen.be.

Perscontacten deputatie

Heb je een vraag voor een gedeputeerde?

Zoek je nog een quote voor in je artikel?

Dan kun je terecht bij

Perscontact kabinet gouverneur

Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de federale en gewestelijke regering binnen de provincie Antwerpen. Ze vormt de schakel tussen de verschillende bestuurlijke niveaus.

De gouverneur volgt de vergaderingen van de provincieraad en zit de deputatie voor. Daarnaast voert ze taken uit in opdracht van de federale en de Vlaamse overheid.

Zo houdt ze administratief toezicht op de gemeentebesturen en is ze verantwoordelijk voor veiligheid, ordehandhaving en crisisbeheer.

Meer info en persberichten vind je op de website van gouverneur Cathy Berx.

Heb je concrete vragen dan kun je terecht bij

Sara Claes
Senior kabinetsadviseur
T 03 240 50 52
M 0476 50 55 91
Sara.CLAES@provincieantwerpen.be

Perslijst provincie Antwerpen

Ben jij een vereniging en wil je graag jouw initiatief bekendmaken in de media? Dan kan je hier een handige perslijst downloaden. Op deze lijst staan de belangrijkste redacties uit de provincie Antwerpen. Nieuws specifiek voor land- en tuinbouwers kan je ook sturen naar de perslijst landbouw.