Rondleiding in het provinciehuis

gevel provinciehuis

Het provinciehuis is een van de nieuwste architecturale parels van Antwerpen. De kenmerkende zwenk en de driehoekige ramen geven het gebouw een unieke look. 

Benieuwd wat er achter de bijzondere gevel schuilgaat? Je kan het provinciehuis in groep bezoeken met een gids. Die neemt je mee langs verschillende verdiepingen en houdt halt bij indrukwekkende plekken zoals het dakterras, de kunstinstallatie Every Collection Hides Another Collection, de raadzaal en de bibliotheek. Op de 14de verdieping kan je genieten van het panoramische uitzicht over de stad. Bij mooi weer kan je nog even nagenieten in de publiek toegankelijke tuin.

Voor deze rondleidingen in de vrijetijdssfeer werken we samen met Antwerpse Stadsgidsen. Boek je bezoek via de website Antwerpse Stadsgidsen.

Bedrijven, organisaties en scholen die in het kader van hun professionele werking een thematisch bezoek aan het provinciehuis willen brengen, kunnen een aanvraag per e-mail doen. Deze rondleiding wordt verzorgd door een provinciemedewerker en is enkel mogelijk op werkdagen, tussen 10 en 16 uur (dus niet tijdens avonden, weekends of op feestdagen). Onderwerpen als architectuur, plaats- en tijdsongebonden werken, duurzaamheid, BREEAM of andere elementen waarbij het provinciehuis als voorbeeld kan dienen, kunnen aan bod komen. Ook een anderstalige rondleiding behoort tot de mogelijkheden. 

Op en top duurzaam gebouw

Op het vlak van duurzaamheid is dit bijna-energieneutrale gebouw het neusje van de zalm. Sinds eind 2018 is het de werkplek van de administratieve diensten van het Antwerpse provinciebestuur, de gedeputeerden en de gouverneur en hun kabinetten. Het provinciehuis is ook uitgerust met een modern en lichtrijk congrescentrum dat te huur is voor een congres, studiedag of prijsuitreiking.