Ontdek De Vennen, natte natuurparel in de vallei van de Grote Nete

Laat je verwonderen door dit prachtig stuk valleigebied in het natuurpark Grote Netewoud. Trek je laarzen aan en wandel mee.

Status
Datum
  • zondag 26 maart 2023 van 13.30 uur tot 15.30 uur
  • zondag 26 maart 2023 van 14.30 uur tot 16.30 uur
Ontdek De Vennen, natte natuurparel in de vallei van de Grote Nete

Tijdens de wandeling leer je alles over de waarde van natte natuur, het belang van veengebieden en hoe we de vallei wapenen tegen periodes van aanhoudende droogte of hevige neerslag door de klimaatverandering.

Deze activiteit is een aanrader voor avontuurlijke wandelaars die geen schrik hebben voor natte voeten. Laarzen zijn dus sterk aanbevolen.

Wat? Twee gidsen nemen je mee op pad voor een wandeling van ongeveer 2 uur (afstand 4 km), een expert in natuur en een expert in water. Nadien kan je in onthaalcentrum ‘De Beekprik’ nagenieten van een drankje.

Meer info & inschrijven? Meer info over de wandeling en inschrijven, kan via deze link.

Fiets je liever langs het water? Spring dan op zaterdag 25 maart op je fiets, volg de Veleau Culinair route (27km) en ontdek wat de provincie Antwerpen en Regionaal Landschap Rivierenland voor jou in petto hebben. Alle info lees je op de site van de Waterdagen.

Dit initiatief maakt deel uit van de #Netedagen23 en de events die de Vlaamse Waterdagen in de kijker zetten.

Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met volgende partners: Provincie Antwerpen, De Vlaamse Waterweg, Natuurpark Grote Netewoud.