Landbouwers Arendonk en Oud-Turnhout welkom op infomarkten 'Boeren Op Peil'

publish date
22.02.2022

Het project ‘Boeren Op Peil in Arendonk en Oud-Turnhout’ (kort: BOPOTA) wil de land- en tuinbouwsector in deze twee gemeenten versterken tegen extreme weersomstandigheden. Dit doen we onder meer met klimaatrobuuste maatregelen, op maat van de sector, en met advies en bijstand aan de land- en tuinbouwers. Die laatsen maken op de infomiddag van 15 maart een eerste keer kennis met Boeren Op Peil.

Poster Infomiddag Boeren Op Peil 15 maart 2022

Boeren Op Peil is een samenwerking tussen onder meer landbouworganisaties, Provincie Antwerpen en de gemeenten Arendonk en Oud-Turnhout. We werken momenteel een actieprogramma uit voor de Vlaamse Landmaatschappij waarmee we investeringen op het terrein kunnen aantrekken. Investeringen die het voor land- en tuinbouwers interessant maken om klimaatrobuuste maatregelen op hun velden toe te passen. Denk aan financiële vergoedingen, en aan advies en begeleiding van landbouwspecialisten van Boerennatuur Vlaanderen. Een goedgekeurd actieplan geeft Boeren Op Peil de nodige financiële armslag om een interessant pakket aan klimaatrobuuste maatregelen uit te werken.

Tijdens de infomiddag van 15 maart 2022 ontdekken land- en tuinbouwers in Arendonk en Oud-Turnhout hoe Boeren Op Peil hun bedrijf kan ondersteunen. Dit doen we via een infomarkt, waarbij de medewerkers ook concrete vragen beantwoorden, en via een bedrijfsbezoek aan een aardappelteler die al enkele klimaatmaatregelen toepast. We nodigen ook graag land- en tuinbouwers uit om hun terreinexpertise met ons te delen. Met die informatie maken we samen het nodige actieplan nog sterker. 

 

Interesse? Schrijf je in via onderstaande link.

Graag nog wat meer info over het programma? Scroll dan verder op deze pagina. 

 

De contourkaart van het werkgebied 'Boeren Op Peil' omvat de volledige gemeenten Oud-Turnhout en Arendonk
Het werkgebied van Boeren Op Peil

Infomarkt praktisch

15 maart 2022

doorlopend van 12.30 tot 15 uur
adres: Zaal De Wamp – Deroissart 5, Arendonk

aansluitend van 15 tot 16 uur:
bedrijfsbezoek aan aardappelteler (vervoer met eigen wagen)

Deelname is gratis, we vragen je wel om in te schrijven via deze link. Inschrijven kan tot en met 9 maart 2022

Logobalk met de logo's van de partners 'Boeren Op Peil in Oud-Turnhout en Arendonk'.

Met Water+Land+Schap2.0 pakken we wateroverlast en droogte aan in kader van Blue Deal. 16 gebiedsgerichte projecten en 8 systeeminnovaties gaan aan de slag. Er wordt op terrein samengewerkt aan een Water+Land+Schapsgebied dat klimaatschokken opvangt. Een goed werkend watersysteem, een aantrekkelijk landschap en klimaatrobuuste landbouw zijn daar de bouwstenen van. Meer informatie op www.vlm.be.