Website 100 jaar Rivierenhof gelanceerd

publish date
10.03.2023

Het Provinciaal Groendomein Rivierenhof bestaat dit jaar 100 jaar en dat vieren we samen met de bezoekers van mei tot en met november. Op de website www.100jaarrivierenhof.be lichten we alvast een tipje van de sluier over het feestjaar.

Een eeuw geschiedenis

Op 7 mei 1923 opende het Provinciaal Groendomein Rivierenhof zijn poorten voor het grote publiek. Het is het oudste provinciale domein van België. Later volgden alle andere provincies het goede voorbeeld. Het Rivierenhof viert in 2023 een belangrijke én symbolische verjaardag. We vieren 100 jaar Rivierenhof maar het verhaal van het domein gaat al veel verder terug. Van boerderij naar lusthof en buitenverblijf tot park. De provincie Antwerpen heeft deze groene long destijds gevrijwaard. Ook nu, 100 jaar later, zijn de provinciale groendomeinen erg belangrijk voor ontspanning, gezondheid en natuur.

100 dingen om te doen voor 100 jaar Rivierenhof

Het Provinciaal Groendomein Rivierenhof viert dit jaar haar 100ste verjaardag als oudste provinciaal domein van het land. En dat samen met haar bezoekers. Van mei tot en met november zijn er meer dan 100 redenen om 100 jaar Rivierenhof te vieren. Het Provinciaal Groendomein Rivierenhof is een veelzijdig en dynamisch park. Met een feestprogramma speciaal voor de bezoekers zetten we dat extra in de verf.

Van een tentoonstelling in de galerij over 100 jaar Rivierenhof tot een openluchttentoonstelling met historische foto’s in het park. Bezoekers kunnen hun mooiste foto’s van het park insturen tijdens een fotowedstrijd en het werk van de winnaars komt aan bod in de galerij tijdens een fototentoonstelling. Een feestpicknick tijdens het Rozenfeest, gegidste themawandelingen over natuur in en geschiedenis van het park, activiteiten voor kinderen zoals workshops op de Kinderboerderij, knutselen met natuur en een expeditie in het Rivierenhof. Voor iedere bezoeker heeft het park wel iets in petto. Verschillende partners werken samen met het Provinciaal Groendomein Rivierenhof een geweldig feestjaar uit. Ontdek het volledige programma vanaf midden april via www.100jaarrivierenhof.be. Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de lancering.

Parkgeheimen

Het heeft niet veel gescheeld of het stadion van voetbalclub Antwerp had in het Rivierenhof gelegen, het kasteel was ooit een hotel en het eerste openluchttheater lag op een andere locatie in het park. Dit en nog veel meer schreef Stella Van Hofstraeten, al 10 jaar publiekswerker in het Rivierenhof, neer in het boek ‘Rivierenhof – parkgeheimen’. Het boek wil de geest van honderd jaar parkgeschiedenis vatten, in foto’s van vroeger en nu, en in verhalen. Het is een ode aan de grote en kleine dingen, en aan de mensen die het park maakten en maken tot wat het vandaag is. Onder andere Warre Borgmans en Sigrid Spruyt doen er hun verhaal in. Voor de publicatie werkte het Provinciaal Groendomein Rivierenhof samen met uitgeverij Luster.

Zeker zijn van jouw exemplaar? Reserveer ‘Rivierenhof – Parkgeheimen’ vanaf midden maart via www.100jaarrivierenhof.be. Vanaf midden april kun je het boek onder andere bij het Infopunt Domeinwacht in het park vinden (Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne).