Eerste online Netwerkdag rond natuur- en milieueducatie lokte 125 deelnemers

publish date
12.02.2021

Ieder jaar organiseert het NME/EDO-netwerk een netwerkdag voor iedereen die bezig is met natuur- en milieueducatie. Dit jaar werd het een tweedaagse online editie, met als thema: ‘Natuur Dichterbij’. Gedeputeerde Jan De Haes gaf op 10 februari de aftrap. Twee dagen lang volgden de deelnemers inspirerende workshops en lezingen.

De deelnemers aan de online NME/EDO Netwerkdag

 

Zowat iedereen die werkt rond natuur, milieu of duurzame ontwikkeling verzamelde deze week online voor de jaarlijkse NME/EDO Netwerkdag. Onder het thema ‘Natuur dichterbij’ verdiepten 125 deelnemers zich in bewustwording van de natuur om ons heen en het stimuleren van betrokkenheid bij groene ruimte.

Benieuwd naar hoe de natuur een positief effect kan hebben op onze gezondheid, zeker in deze corona-tijden? Hans Keune van de universiteit Antwerpen en zijn medewerkers binnen de leerstoel Zorg en Natuurlijke leefomgeving belichtten de onderzoeken die het effect van een groene omgeving op de mens meten.

Proeven van buiten leren
We nemen het 'proeven van buiten leren' wel erg letterlijk!

 

De medewerkers van Mos Antwerpen zetten het project Buitenkansen uiteen, waarbij de deelnemers konden proeven van onderzoekend buiten leren.

Peter Massy, natuurcoach, vertelde over zijn praktijk en gaf de deelnemers een inkijk in hoe de natuur kan helpen bij persoonlijke ontwikkeling. Jan Pandelaers sloot de tweedaagse af. Hierbij kwam het project buurten met erfgoed aan bod en kregen de participanten een minicursus over digitale tochten.

Ondanks deze online editie zorgde deze netwerkdag voor buitenleermomenten en verbinding met de natuur om ons heen.