Code oranje voor natuurgebieden, bossen en heides

publish date
08.06.2023

Het risico-niveau voor droogte en warmte in de bossen en natuurgebieden van de provincie Antwerpen gaat naar code oranje.

code oranje

Er komen enkele hete en droge dagen aan, ook de wind is een risicofactor, daarom wordt nu een rook– en vuurverbod afgekondigd in de bossen en natuurgebieden van de provincie Antwerpen.  

  • Wat betekent code oranje?

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) paste de brandwaarschuwingsindex voor het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen aan naar fase oranje: ORANJE: Hoog gevaar. Wees voorzichtig! Als er een brand uitbreekt rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens in de Kalmthoutse Heide en op het Groot Schietveld worden elke dag bemand.

  • Een rook –en vuurverbod in natuurgebieden.

Om bos –en natuurbranden te voorkomen, kondigt gouverneur Cathy Berx vandaag een politiebesluit af dat een absoluut rookverbod oplegt in de natuur- en heidegebieden en bossen in de provincie Antwerpen. Wees dus voorzichtig als je de natuur in gaat, rook niet in natuur- en bosgebieden, maak geen vuur en laat kinderen niet zonder toezicht op het terrein.

Volgende van de detaillijst