Laat je verwonderen in het #Rivierenhof

publish date
18.12.2019
Nieuwsbrief Rivierenhof van 18 december 2019

 

Last van winterblues?

Kleed je warm aan en kom buiten! Haal een frisse, rode neus terwijl je in alle rust geniet van een mooi winterlandschap. Laat je verwonderen. Neem de tijd en ervaar de betoverende kracht van de natuur. Een blije, inspirerende belevenis om naderhand gezellig over na te mijmeren bij een verkwikkend soepje of een warme drank.  Lees verder  >>> ...

Internationale Dag voor Mensen met een Handicap 2019

publish date
03.12.2019

Vandaag, 3 december, is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag voor Mensen met een Handicap. Onze Provinciale Groen- en Recreatiedomeinen willen voor iedereen toegankelijk zijn. Zo veel mogelijk mensen moeten kunnen genieten van het recreatieve aanbod van onze locaties. 

Wist je dat de provinciale recreatie-en groendomeinen bijzonder bereikbaar zijn én een aangepast aanbod hebben?

Dat aanbod is niet alleen gericht op kinderen met een mobiliteitsproblematiek maar ook met aandacht voor autismespectrumstoornis.

Er zijn bovendien in onze provinciale groen- en recreatiedomeinen veelvuldige specifieke speelelementen die het mogelijk maken voor kinderen met en zonder beperking om samen te spelen!

Enkele voorbeelden:

  • Zowel in de speeltuin van het Hof Van Leysen als in de recent vernieuwde speeltuin naast het kasteel Rivierenhof zijn er diverse toegankelijke elementen en toestellen geplaatst.

  • De Kempense groendomeinen Averegten en Prinsenpark hebben aangepaste accommodatie voor kinderen in rolstoelen. In paden, ondergronden en materiaalkeuzes (inclusief kleurencombinaties) werd rekening gehouden met zoveel mogelijk vormen van beperkingen.

  • In het Vrijbroekpark in Mechelen is een uitdagende rolwagenvriendelijke route uitgewerkt. De paden, sportvelden en een zandspeeltafel, zorgen voor een inclusief aanbod.

  • In De Schorre werd reeds in 2004 een nieuwe speeltuin aangelegd, met de expliciete doelstelling “het recht om te spelen voor elk kind te garanderen”, een voorloper op dit vlak!

  • In het Zilvermeer is er een volledig toegankelijke waterspeeltuin en over het domein zijn diverse aangepaste toestellen verspreid.
  • In De Nekker zijn alle paden en grote delen ondergronden van speelzones rolstoeltoegankelijk, en is er in het zwembad De Nekkerpool, aandacht voor kinderen met een handicap op allerlei manieren (sensitief aangepast, een rolwagenlift, een doelgroepenbad met aanpasbare bodem, …).

 

Voel je één met de natuur

publish date
26.10.2019

Nieuwsjes uit het Rivierenhof

 

Nootjes kraken onder je voeten. De vochtige lucht geurt naar humus en paddenstoelen. Vurig gevlamde bladeren dansen rondjes op een goed voelbare wind. De natuur maakt zich op voor rust. Geen sfeervoller seizoen om los te laten als de herfst. Kom naar buiten, laat je zorgen los en word één met de natuur. 

Klik hier om de volledige Nieuwbrief Rivierenhof van 26 oktober 2019 te lezen. 

Kinderboerderij Rivierenhof is Levend ErfgoedHof

publish date
18.10.2019

Erf in oudste provinciaal domein krijgt kwaliteitslabel voor behoud van genetisch patrimonium

Mechelse hoenders op de Kinderboerij in het Rivierenhof

Steunpunt Levend Erfgoed vzw heeft de Kinderboerderij Rivierenhof onderscheiden met het kwaliteitslabel ‘Levend ErfgoedHof’ (LEH). Het erf aan de Parkweg in Deurne krijgt deze erkenning omdat het actief meewerkt aan het in stand houden van streekeigen landbouw- en neerhofdieren.

 

“Door de uniforme, steeds sneller evoluerende productieprocessen en technieken in de agrarische sector dreigen verscheidenheid en genetische eigenschappen van authentiek lokale erfgoeddieren verloren te gaan,” stelt Jan Martens, voorzitter van Steunpunt Levend Erfgoed vzw. Zijn vereniging ijvert reeds een kwarteeuw voor het behoud van oude en streekeigen rassen. Martens: “De ver doorgedreven industrialisatie en specialisatie in de landbouw, zorgt voor een genetische verschraling. Slechts enkele gespecialiseerde, hoogproductieve rassen blijven over. Vele oude rassen van landbouw- en neerhofdieren zijn reeds verdwenen, vele andere staan op het punt te verdwijnen. Steunpunt Levend Erfgoed werkt voor het behoud van wat er nog is.”

 

Inspanningen beloond met kwaliteitslabel

Jan De Haes, gedeputeerde bevoegd voor provinciale groendomeinen: “Reeds enkele jaren zet de Kinderboerderij Rivierenhof in op lokale bedreigde landbouwrassen. Zo lopen er al een hele tijd een Belgisch trekpaard, een Belgisch warmbloedpaard en een Kempens rund rond. Je kan er ook een kudde Kempense schapen, een toom Mechelse hoenders, Antwerpse Smierels en Rode Ardenner kalkoenen bewonderen. Deze inspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven en worden nu door het Steunpunt Levend Erfgoed vzw beloond met het kwaliteitslabel ‘Levend ErfgoedHof’.”

 

“Het in stand houden van deze veelal zeldzaam geworden rassen gebeurt door ermee te kweken, ze terug in te zetten (bijvoorbeeld voor natuurbegrazing) en mensen uitdrukkelijk opnieuw met de erfgoeddieren in contact te brengen,” vertelt Eveline Sierens, teammanager publiekswerking van de provinciale groendomeinen regio Antwerpen. “Deze erkenning creëert een prachtige kans om een nieuwe bladzijde toe te voegen aan het reeds zeer boeiende erfgoedverhaal van het Rivierenhof.”

 

Het verleden is de toekomst

“Met het behalen van het LEH-label zal de Kinderboerderij Rivierenhof nog meer inzetten op erfgoedrassen,” besluit gedeputeerde De Haes. “Zo zijn er nu ook Mechelse kalkoenkoppen en Antwerpse baardkrielen te zien en in de toekomst hopen we Kempense geiten en Antwerpse smierels op het erf te mogen verwelkomen.”

 

Naast de Levend ErfgoedHoven in Stalhille (West-Vlaanderen), Zoutleeuw (Vlaams Brabant), Zwevezele (West-Vlaanderen) en Neerglabbeek (Limburg) is de Kinderboerderij in het Rivierenhof het vijfde erf dat het kwaliteitsmerk draagt.

 

De erfgoeddieren van de Kinderboerderij in het Rivierenhof, kun je ook online bewonderen op https://www.sle.be/wat-doen-we/levend-erfgoedhoflabel/kinderboerderij-rivierenhof-antwerpen

 

Meer info over Steunpunt Levend Erfgoed (SLE) vind je op www.sle.be

Gedeputeerde Jan De Haes en SLE-voorzitter Jan Martens onthullen plaque Levend ErfgoedHof op de Kinderboerderij van het Rivierenhof.

Symbolische overhandiging erfgoedras Mechelse kalkoenkop door SLE-voorzitter Jan Martens en aan gedeputeerde Jan De Haes op de Kinderboerderij Rivierenhof.

Gedeputeerde Jan De Haes en SLE-voorzitter Jan Martens ondertekenen het charter Levend ErfgoedHof Kinderboerderij Rivierenhof.

Erfgoedras Mechelse kalkoenkop op de Kinderboerderij Rivierenhof.

Winnaar 'Wandeling van het jaar 2019' bekend!

publish date
27.09.2019

'Flirten met de grens in de vallei van het Merkske' is de Wandeling van het jaar in 2019!

De wandellus van Natuurpunt Markvallei haalde het in de wedstrijd van Toerisme Provincie Antwerpen vóór de kandidaten uit Bornem, Mechelen, Meerhout en Laakdal.

Maar liefst vier keer hop je de grens over tijdens deze trip! De vallei van het Merkske - de natuurlijke grens met Nederland - serveert 1900 ha topnatuur. Geen menselijke ingrepen in de rivier hier, wat resulteert in een bijzonder landschap en vrolijk zingende vogels als de wielewaal en nachtegaal. Via de statige dreven van Wortel-Kolonie (een officieel stiltegebied!) stap je naar de vennen van de Castelreesche Heide. De beekvallei ligt er af en toe erg nat bij, maar bruggetjes en knuppelpaden houden je voeten droog. Bezoekerscentrum De Klapekster vormt een gezellige afsluiter.

Zin gekregen? Je vind alle praktische informatie op de webpagina over de wandeling van het jaar.

Vurig afscheid van een mooie zomer

publish date
29.08.2019

Nieuwsjes uit het Rivierenhof

 

Ook in het Rivierenhof loopt de zomer teneinde. Traditiegetrouw luiden de Bevrijdingsfeesten begin september een dubbelleuk weekend in met ... lees verder.

Eerste Green Flag Award voor Vrieselhof!

publish date
16.07.2019

Exact een jaar nadat het provinciaal groendomein Rivierenhof als eerste van het land de internationale Green Flag Award (GFA) binnenhaalde, wappert de begeerde groene vlag nu aan drie provinciale groendomeinen!

Internationale GFA-jury onder de indruk van natuurbeheer Vrieselhof
Internationale GFA-jury onder de indruk van natuurbeheer Vrieselhof

Tot de zomer van 2020 mogen zowel het Vrieselhof in Ranst, als de Kesselse Heide in Nijlen en (voor de tweede maal) het Rivierenhof in Deurne het prestigieuze keurmerk in het vaandel dragen. Het internationaal kwaliteitslabel moet immers elk jaar opnieuw worden verdiend.

Jan De Haes, gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen van de provincie Antwerpen: “Het Rivierenhof, het Vrieselhof en de Kesselse Heide zijn elk een prachtig stuk natuur met een hoge biodiversiteitswaarde. Of je nu komt joggen, picknicken, deelneemt aan een wandeling met gids, foto’s maakt, de collecties bewondert, vogels of insecten komt spotten, met de klas een educatieve workshop volgt of gewoon komt ravotten … er is in alle domeinen voor iedereen wat wils. Dat had de internationale jury van de Green Flag Award meteen door.”

Een ambitie die keer op keer moet worden waargemaakt

De Haes vervolgt: “De Green Flag Award bestaat reeds 23 jaar. Dit keurmerk erkent en onderscheidt wereldwijd parken en recreatieve groene ruimtes die voldoen aan internationale kwaliteitsnormen. Het krijgen en het behouden van de Green Flag Award is een ambitie die ieder jaar weer moet worden waargemaakt. Wie geen positieve evolutie of vooruitgang maakt, loopt immers het risico geen Green Flag Award meer binnen te halen.” 

Peter Verdyck, directeur van de provinciale groendomeinen regio Antwerpen, is heel trots op het behalen van deze drie onderscheidingen: “De Green Flag Award legt de lat voor goed parkbeheer zeer hoog en promoot een internationale norm voor management in de groene sector. Daarmee erkent en waardeert de Green Flag Award de inzet van al onze medewerkers, vrijwilligers en het management. De ervaren jury noemt het Vrieselhof een juweeltje met goed biodiversiteitsbeheer, is onder de indruk van de aparte fauna en flora in de Kesselse Heide en vindt dat het Rivierenhof een zeer hoge standaard heeft op allerlei gebieden. Met deze beoordelingen wordt de eigenheid van elk domein gewaardeerd en in de verf gezet. Ik kan niet anders dan trots zijn op deze resultaten en gans onze ploeg medewerkers en vrijwilligers die dag in dag uit onze domeinen onderhouden van harte bedanken!”

 

Vrieselhof: juweeltje met goed biodiversiteitsbeheer

De jury heeft “echt genoten van het bezoek aan dit juweeltje” van een park. Het juryverslag vermeldt ook: “Het Vrieselhof is een mooi voorbeeld van goed biodiversiteitsbeheer. De educatieve functie is een mooi onderdeel van het park en is een meerwaarde. Hou dit goed niveau van werk aan.”

Tot slot merkt de jury op dat in de drie GFA-bekroonde provinciale groendomeinen het fantastische en enthousiaste personeel een meerwaarde is en bedankt hen voor hun fantastisch werk.

Domeinwachter en werkleider ontvangen Green Flag Award VH
Ontvangst Green Flag Award voor het Vrieselhof

Rivierenhof haalt tweede Green Flag Award binnen!

publish date
16.07.2019

Exact een jaar nadat het provinciaal groendomein Rivierenhof als eerste van het land de internationale Green Flag Award (GFA) binnenhaalde, wappert de begeerde groene vlag nu aan drie provinciale groendomeinen!

Tot de zomer van 2020 mogen zowel het Vrieselhof in Ranst, als de Kesselse Heide in Nijlen en (voor de tweede maal) het Rivierenhof in Deurne het prestigieuze keurmerk in het vaandel dragen. Het internationaal kwaliteitslabel moet immers elk jaar opnieuw worden verdiend.

Jan De Haes, gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen van de provincie Antwerpen: “Het Rivierenhof, het Vrieselhof en de Kesselse Heide zijn elk een prachtig stuk natuur met een hoge biodiversiteitswaarde. Of je nu komt joggen, picknicken, deelneemt aan een wandeling met gids, foto’s maakt, de collecties bewondert, vogels of insecten komt spotten, met de klas een educatieve workshop volgt of gewoon komt ravotten … er is in alle domeinen voor iedereen wat wils. Dat had de internationale jury van de Green Flag Award meteen door.”

Een ambitie die keer op keer moet worden waargemaakt

De Haes vervolgt: “De Green Flag Award bestaat reeds 23 jaar. Dit keurmerk erkent en onderscheidt wereldwijd parken en recreatieve groene ruimtes die voldoen aan internationale kwaliteitsnormen. Het krijgen en het behouden van de Green Flag Award is een ambitie die ieder jaar weer moet worden waargemaakt. Wie geen positieve evolutie of vooruitgang maakt, loopt immers het risico geen Green Flag Award meer binnen te halen.” 

Peter Verdyck, directeur van de provinciale groendomeinen regio Antwerpen, is heel trots op het behalen van deze drie onderscheidingen: “De Green Flag Award legt de lat voor goed parkbeheer zeer hoog en promoot een internationale norm voor management in de groene sector. Daarmee erkent en waardeert de Green Flag Award de inzet van al onze medewerkers, vrijwilligers en het management. De ervaren jury noemt het Vrieselhof een juweeltje met goed biodiversiteitsbeheer, is onder de indruk van de aparte fauna en flora in de Kesselse Heide en vindt dat het Rivierenhof een zeer hoge standaard heeft op allerlei gebieden. Met deze beoordelingen wordt de eigenheid van elk domein gewaardeerd en in de verf gezet. Ik kan niet anders dan trots zijn op deze resultaten en gans onze ploeg medewerkers en vrijwilligers die dag in dag uit onze domeinen onderhouden van harte bedanken!”

 

 

Rivierenhof: zeer hoge standaard. Een genoegen om te bezoeken en te beoordelen

Na een anoniem bezoek gaf de GFA-jury opnieuw een zeer positieve beoordeling aan het provinciaal domein in Deurne dat daarmee haar kwaliteitskeurmerk bevestigd ziet. Volgens de jury hanteert het park “een zeer hoge standaard en heeft het zeer veel te bieden.” De jury houdt van de sportfaciliteiten die naar de randen zijn verplaatst en van de speeltuin in de buurt van het restaurant. “Ook de verschillende soorten landschappen en gebieden om rust te vinden, de grote natuurwaarde en aangename mogelijkheden tot verkoeling zijn fantastisch.” De jury oordeelt: “Het park is zo groot dat je het niet allemaal op een dag kunt zien. Het Rivierenhof is geschikt voor jong en oud, voor vaste klanten en voor gelegenheidsbezoekers.”

Tot slot merkt de jury op dat in de drie Green Flag Award-winnende provinciale groendomeinen het fantastische en enthousiaste personeel een meerwaarde is en bedankt hen voor hun fantastisch werk.

Ontvangst Green Flag Award 2019 RH
Tweede Green Flag Award voor het Rivierenhof

Kesselse Heide wint eerste Green Flag Award!

publish date
16.07.2019

Exact een jaar nadat het provinciaal groendomein Rivierenhof als eerste van het land de internationale Green Flag Award (GFA) binnenhaalde, wappert de begeerde groene vlag nu aan drie provinciale groendomeinen!

GFA-jury gefascineerd door de vele indicatorplanten op de Kesselse Heide
GFA-jury gefascineerd door de vele indicatorplanten op de Kesselse Heide

Tot de zomer van 2020 mogen zowel het Vrieselhof in Ranst, als de Kesselse Heide in Nijlen en (voor de tweede maal) het Rivierenhof in Deurne het prestigieuze keurmerk in het vaandel dragen. Het internationaal kwaliteitslabel moet immers elk jaar opnieuw worden verdiend.

Jan De Haes, gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen van de provincie Antwerpen: “Het Rivierenhof, het Vrieselhof en de Kesselse Heide zijn elk een prachtig stuk natuur met een hoge biodiversiteitswaarde. Of je nu komt joggen, picknicken, deelneemt aan een wandeling met gids, foto’s maakt, de collecties bewondert, vogels of insecten komt spotten, met de klas een educatieve workshop volgt of gewoon komt ravotten … er is in alle domeinen voor iedereen wat wils. Dat had de internationale jury van de Green Flag Award meteen door.”

Een ambitie die keer op keer moet worden waargemaakt

De Haes vervolgt: “De Green Flag Award bestaat reeds 23 jaar. Dit keurmerk erkent en onderscheidt wereldwijd parken en recreatieve groene ruimtes die voldoen aan internationale kwaliteitsnormen. Het krijgen en het behouden van de Green Flag Award is een ambitie die ieder jaar weer moet worden waargemaakt. Wie geen positieve evolutie of vooruitgang maakt, loopt immers het risico geen Green Flag Award meer binnen te halen.” 

Peter Verdyck, directeur van de provinciale groendomeinen regio Antwerpen, is heel trots op het behalen van deze drie onderscheidingen: “De Green Flag Award legt de lat voor goed parkbeheer zeer hoog en promoot een internationale norm voor management in de groene sector. Daarmee erkent en waardeert de Green Flag Award de inzet van al onze medewerkers, vrijwilligers en het management. De ervaren jury noemt het Vrieselhof een juweeltje met goed biodiversiteitsbeheer, is onder de indruk van de aparte fauna en flora in de Kesselse Heide en vindt dat het Rivierenhof een zeer hoge standaard heeft op allerlei gebieden. Met deze beoordelingen wordt de eigenheid van elk domein gewaardeerd en in de verf gezet. Ik kan niet anders dan trots zijn op deze resultaten en gans onze ploeg medewerkers en vrijwilligers die dag in dag uit onze domeinen onderhouden van harte bedanken!”

 

Kesselse Heide: onder de indruk van fauna, flora en medewerkers

De Green Flag Award jury is onder de indruk van de Kesselse Heide. De jury houdt “van de manier waarop verschillende evenementen in het domein aangeboden worden, die de bezoekers zowel een voorproefje van de natuur geven als stof tot nadenken om terug te komen en nog meer te genieten.” De jury was onder de indruk van het goede onderhoud en het veiligheidsgevoel wanneer je er rond wandelt.

Tot slot merkt de jury op dat in de drie GFA-bekroonde provinciale groendomeinen het fantastische en enthousiaste personeel een meerwaarde is en bedankt hen voor hun fantastisch werk.

Domeinwachters ontvangen Green Flag Award KH
Ontvangst Green Flag Award voor de Kesselse heide

Natuurinrichting Vrieselhof 2019

publish date
14.05.2019

Binnenkort gaan de natuurbeheerwerken in het Vrieselhof van start

 

Voor updates en nieuws over de werken, klik hier.

 

Mei 2019.

UITNODIGING INFOWANDELING NATUURINRICHTING VRIESELHOF

Eind juni / begin juli 2019 starten de werkzaamheden voor de natuurinrichting van het Vrieselhof. De provincie Antwerpen vindt het belangrijk om parkgebruikers en omwonenden te informeren over dit natuurinrichtingsproject en het toekomstig natuurbeheer van het provinciaal domein.

Daarom kun je op dinsdagavond 4 juni 2019 deelnemen aan een infowandeling over het wat, het wanneer, het waar en het waarom van de op stapel staande ingrepen. Tijdens een anderhalf uur durende rondleiding worden op het terrein de beheerplannen, de nieuwe gebiedsvisie, de ecologische doelstellingen, de tijdelijke hinder en de toekomstige recreatieve meerwaarde toegelicht. Bovendien krijgt iedereen ook de mogelijkheid om bijkomende vragen te stellen.


Geïnteresseerd in het project natuurinrichting Vrieselhof?
Kom dan op dinsdagavond 4 juni 2019 om 19u naar het Bezoekerscentrum Vrieselhof, Schildesteenweg 99 in 2520 Ranst. Deelnemen is gratis maar om praktische redenen moet je jouw deelname vooraf via E vrieselhof@provincieantwerpen.be bevestigen (graag vóór 3 juni 2019). Meer info nodig? Contacteer de domeinwachters via T 03 360 52 18.

Het natuurinrichtingsproject Vrieselhof is een samenwerking tussen de provincie Antwerpen, de Vlaamse Landmaatschappij en het Vlaams Agentschap Natuur & Bos, met de steun van ELFPO.
 

Rivierenhof dicht door storm

publish date
10.03.2019

STORMGEVAAR RISICOFASE ROOD

Toegangsverbod voor bezoekers, clubs en concessiehouders

vanaf 11u zondag 10 maart 2019 tot 19u (verwachting)


Betrokken provinciale groendomeinen regio Antwerpen
:

- Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246 te 2100 Deurne
- Vrieselhof, Schildesteenweg 95 te 2520 Ranst (De Remise blijft bereikbaar)
- Hof van Leysen, Markgravelei te 2018 Antwerpen


De risicofase is gebaseerd op de weersverwachtingen en berichten berekend door KMI, windfinder.com en overheidsdienst defensie België. Deze berekening van het stormrisico is specifiek gericht op stormgevaarlijke beboste natuurterreinen die zijn opengesteld voor het publiek.

Toelichting risicofases:

ROOD: wind vanaf 80 km/u - Acuut gevaar. De toegang voor bezoekers, clubs, medewerkers en diensten tot het betrokken gebied wordt na overleg met beheerders en domeinwachters aangepast of verboden. Er wordt bij beslissing tot toegangsverbod aan alle ingangen van de betrokken openbare domeinen bebording aangebracht die de toegang voor bezoekers verbiedt. Betrokken clubs, medewerkers en diensten worden ingelicht dat toegang tot de domeinen wordt verboden voor bezoekers, clubs en indien noodzakelijk medewerkers en diensten. Er worden extra controles ingezet door de domeinwachters om de bezoekers die zich toch in de domeinen bevinden te verzoeken deze domeinen te verlaten.
ORANJE: wind tussen 61 km/h en 80 km/h - gevaar. Wees voorzichtig! Beheerders en domeinwachters zijn extra waakzaam en stormprocedure wordt opgestart. Als er storm opkomt, worden extra controles ingezet om indien noodzakelijk de bezoekers die zich in de betrokken domeinen bevinden te verzoeken deze domeinen te verlaten, clubs en diensten en medewerkers worden ingelicht dat toegang tot de domeinen wordt afgeraden. Evacuatieruimte wordt indien beschikbaar en noodzakelijk opengesteld.
GEEL: wind tussen 50 km/h en 61km/h – weinig gevaar maar beheerders en domeinwachters zijn extra waakzaam.
GROEN: wind tot 50 km/h - Weinig gevaar.

Meer info? Neem contact op met de domeinwachters op T 03 360 52 18.Unieke, magische wandeling komt terug!

publish date
28.02.2019

De Grote Schijn 2019: kruis alvast de herfstvakantie aan in de agenda

De Grote Schijn 2019

 

Tickets voor zinnenprikkelend audiovisueel spektakel nu te koop!

Vorig jaar waren alle tickets in een mum van tijd de deur uit. Meer dan vijfendertigduizend wandelaars raakten toen betoverd en ontdekten een mystiek Rivierenhof in de schaduw van de nacht. Wie er dit jaar bij wil zijn, kruist alvast de herfstvakantie aan in de agenda. Van 25 oktober tot en met 11 november 2019 kun je opnieuw een magische avondwandeling beleven langs een feeëriek verlicht pad met eeuwenoude fluisterende bomen en mysterieuze verrassingen onderweg. Wie in is voor een uniek audiovisueel spektakel en zinnenprikkelende tocht door het donker, kan tickets kopen bij Fnac of bestelt tickets online via  degroteschijn.be.

Nagenieten van de vorige editie? Klik op deze link voor de 'aftermovie 2018'.

Volgende van de detaillijst