Internationale netwerken

Deelname aan internationale netwerken:

Vlaams-Nederlands Deltanetwerk (VND)

VND is een netwerk over de logistieke en economische ontwikkeling van het Deltagebied, in nauw overleg met de zeehavens. We werken samen om het hoofd te bieden aan die maatschappelijke uitdagingen waarop we onze kritische massa kunnen vergroten en samen sterker staan in een groter wordend Europa en de wereld. Uitgebreide informatie vind je op www.vndelta.eu.

EURES

Eures is een samenwerkingsverband gericht op werkgevers, werkzoekenden en grensarbeiders binnen de regio Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen (België) & Noord-Brabant en Zeeland (Nederland). Het heeft tot doel om van de arbeidsmobiliteit te bevorderen door onder andere informatie en advies te geven over de mogelijkheden rondom het werken over de grens.

Binnen dit kader werden de Grensinformatiepunten opgericht. Ben je grensarbeider of heb je interesse om in Nederland te werken? Dan kun je in de Grensinformatiepunten terecht voor info over bijvoorbeeld belastingsystemen, sociale zekerheid, zorg en arbeidsrecht aan beide kanten van de grens.  

Ook werkgevers zijn welkom met hun vragen.

Het advies is gratis. Zo zorgen we ervoor dat de arbeidsmarkt optimaal kan profiteren van de potentiële werknemers aan beide kanten van de grens.

Het project Grensinformatiepunten ontving 1.259.637,55 euro subsidie van het Europees subsidiefonds Interreg Vlaanderen-Nederland.

Wil je meer informatie over dit initiatief? Surf naar www.grensinfopunt.eu.

Blijf op de hoogte van het nieuws over de internationale samenwerking!

In het kader van de GDPR hebben we je toestemming nodig om je mailadres op te nemen in ons adressenbestand. Wil je op de hoogte blijven van uitnodigingen, nieuws, info, ... druk dan op de rode knop hieronder. Je kunt aanvinken in welke thema's je interesse hebt.