Ondersteuning economisch beleid en studies

Sinds 2008 zetten we volop in op een detailhandelsbeleid, waarbij de ondersteuning van de steden en gemeenten centraal staat.

Studie speerpuntsectoren

Om inzicht te krijgen in de aanwezigheid en ontwikkeling van de prioritaire economische sectoren binnen de provincie Antwerpen voerden we een uitgebreide studie uit. Tijdens de studie maakten we een selectie: we richten ons resoluut op een aantal sectoren die dragend zijn voor de economie in onze provincie of bereikbaar zijn voor het provinciaal beleid. Sectoren als de bouw, chemie en life sciences, logistiek, creatieve industrie, agrocomplex en detailhandel brachten we samen met de Universiteit Antwerpen in kaart.

 

Ben je geïnteresseerd in deze studie? Download hem dan hieronder.

Bij deze studie horen nog een aantal bijlagen:
•Gedetailleerde regioprofielen
•Gedetailleerde sectorprofielen
•Een cijferanalyse 

Voorpagina cahier economie

Cahier economie

Schepenen bevoegd voor economie en ambtenaren lokale economie worden overspoeld met informatie. Het bos door de bomen blijven zien is niet altijd evident. We werkten hiervoor een aantal instrumenten uit om die informatiestroom te kanaliseren:

  • Nieuwsflash economie
  • Netwerksessies en opleidingssessies
  • Cahier economie

Internationale brochure

Waarom is provincie Antwerpen dé partner om internationaal mee samen te werken? Wat heeft onze provincie allemaal te bieden? Ontdek het allemaal in onze internationale brochure. Deze brochure is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans en Chinees. Wil je ook onze provincie promoten in het buitenland, neem haar dan zeker mee naar je internationale contacten.