Zorg aan Z

Waarom?

De zorgsector ontwikkelt snel en continu: van curatieve naar preventieve zorg, van aanbod- naar vraag-gestuurd werken, allerlei digitale uitdagingen. Zorgprofessionals en -organisaties moeten gelijke tred houden met de veranderingen in dienstverleningsprocessen, arbeidsorganisatie en technologie. 

Voor wie?

Zorg aan Z is er voor iedereen die werkt in of rond de zorg:

  • Zorgprofessionals zoals verzorgenden, opvoeders, verpleegkundigen,
  • Directies, HR-verantwoordelijken, stafmedewerkers, innovatiemanagers, … van zorg- en welzijnsinstellingen,
  • Sectororganisaties, onderzoeksinstellingen, beroepsverenigingen, beleidsmakers, ...

Wat deden we?

Op dinsdag, 16 mei, hebben we een inspiratievolle dag aangeboden met voorbeelden van goede praktijken en beleidsaanbevelingen. Scarlett Deurinck, directeur van het APB Gouverneur Kinsbergencentrum gaf het startschot en lichtte het zorgbeleid toe van de Provincie Antwerpen.

sprekers in voormiddag

Lieven Janssens, burgemeester van Vorselaar, deelde nadien zijn ervaringen met gezondheidshuis Pioen. Hij vertelde ons hoe een lokaal bestuur preventieve gezondheidszorg en interprofessionele samenwerking kan stimuleren. Bovendien kwam Frank De Craecker, van het expertisecentrum Workitects, uitleggen hoe je (zorg)organisaties met zorg kan organiseren. Ten slotte konden we ook op Laetitia Mondoloni en Cynthia Philips, twee hoofdverpleegkundigen, rekenen die ons een kritische blik gaven vanuit het werkveld.

Ga zelf aan de slag!

Na de informatieve voormiddag, konden deelnemers enkele sessies volgen om inspiratie te krijgen hoe ze zelf aan de slag kunnen. Na de lunch kregen deelnemers de kans om kennis te maken met interessante organisaties via turbochats. Hieronder vind je de presentaties van de sessies en turbochats terug.

Inspiratiesessies

inspiratiesessies

Turbochats

turbochats

Aftermovie

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.