Zorg en sociale economie

Kennismaking

In 2022 brachten we actoren uit de zorgsector en sociale economie samen in een lerend netwerk dat maar liefst 17 organisaties vertegen-woordigde. We hebben er noden en verwachtingen in kaart gebracht en vertaald naar concrete acties die de deelnemers in hun organisatie kunnen toepassen.

Wil je graag meer weten over de inhoud van dit lerend netwerk? Via deze link kan je alles terugvinden.

Wat nu?

Als vervolg op de lerende netwerken maken we dit en komend jaar een inventaris van drempels en hefbomen die ervaren worden in de samenwerking tussen zorg en sociale economie.  Onze inspiratie halen we uit de projecten die vanuit de projectoproep Schitteren in de Zorg (2022) en de oproep Inclusief werken in de Zorg (2023) werden opgestart.

Zowel in 2023 als in 2024 brengen we onze ✨ schitterende ✨ partners samen en zo breiden we ons netwerk verder uit om nieuwe insteken aan bod te laten komen én bestaande professionele contacten te verbreden en te verdiepen.

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden

Starring: Iryna en Tewelde! 

Met deze campagne willen we de samenwerking tussen zorg en sociale economie positief in de kijker zetten.

In het eerste filmpje zien we Iryna Pivtorak in het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis, zij werkt op de afdeling pediatrie en ondersteunt er haar collega's met allerlei taken. We spraken met An Bosshard, HR consulente bij ZNA, gepassioneerd door en voor elke werkervaringsklant en een 'inclusief job designer' avant la lettre. Samen met Brigitte Janssen, afdelingshoofd van pediatrie én believer van het eerste uur die weet als geen ander haar team en Iryna te motiveren om van de samenwerking een succes te maken!

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

Niet alleen in Antwerpen weten ze wat sociale economie kan betekenen, ook WZC Meerminnehof en lokaal bestuur Mortsel weten de weg! In de hoofdrol zien we hier Tewelde, die zijn bewoners aan het bewegen wil krijgen met een sportdag.

Dankzij het project Schitteren in de Zorg is talentscout Ruth Van Ammel in de mogelijkheid om de puzzel met onderwijs, agentschappen & diensten en ZORA Werkt! te leggen maar heeft hier toch wel een aantal bedenkingen bij. Sophie Hermans, algemeen directeur, pleit voor creativiteit: "Hou het simpel, vereenvoudig de regels, haal tussenschotten weg, geef financiële stimulansen om te investeren in menselijk kapitaal en geef autonomie aan de lokale besturen en de lokale zorg om out-of-the-box aan de slag te kunnen gaan."

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

Maak deel uit van ons netwerk!

Wanneer hoor je van ons?

✔ Bij de opstart van nieuwe projecten die interessant zijn voor jou. 

✔ Om te laten weten hoe onze projecten lopen en welke resultaten we halen.

✔ Als we organisaties, studenten of professionals zoeken voor pilots.

✔ Voor een terugblik op een afgesloten project.

✔ En natuurlijk om je uit te nodigen voor schitterende events!

Contact

Elke Wens, projectcoördinator Zorg en Sociale Economie

Elke Wens | LinkedIn

elke.wens@provincieantwerpen.be - 03 240 58 04