Week van de Korte Keten 2024

Wil je in het voorjaar van 2024 iets organiseren rond lokale producten en/of lokale ondernemers? Probeer dit dan te organiseren tussen 18 en 26 mei en/of in de aanloop naar deze week. Zo kan je meesurfen op de promotie die de verschillende partners rond deze themaweek zullen maken. 

Spaarkaartactie

Wil jij  als producent meer consumenten laten kennismaken met de korte keten? Wil je je bedrijf en je producten extra in de kijker plaatsen? Moedig jij je klanten aan om ook collega-producenten te ontdekken? Doe dan mee aan de spaarkaartactie die start op de eerste dag van de Week van de Korte Keten!

Uit in Vlaanderen

Activiteiten kan je gemakkelijk ingeven via de website van Week van de Korte Keten. Als je ze ingeeft via de UItdatabank en het label 'Week van de Korte Keten' en/ of 'lekker lokaal' aan je activiteit geeft, verschijnt jouw event zowel op de website van de Week van de Korte Keten als in de Uitdatabank van Uit in Vlaanderen. 

portretfoto Chiara De Caluwé - gebiedscoördinator ARO - adviseur land- en tuinbouw

Een vraag of idee?

Dan staat onze adviseur korte keten Chiara De Caluwé voor je klaar! Via ondernemerschap en rechtstreeks contact met de consument willen we de plaats van de landbouw in onze maatschappij behouden en versterken.

Chiara De Caluwé is ook verantwoordelijk voor het gebiedsprogramma ARO. ARO is een samentrekking van de eerste letters van de betrokken gemeenten Arendonk, Ravels en Oud-Turnhout. De centrale ambitie van ARO is het realiseren van een sterkere economische en maatschappelijke valorisatie van de open ruimte in het werkingsgebied. 

Daarnaast is Chiara ook trekker van het Water+Land+Schapproject Boeren op peil in Oud-Turnhout en Arendonk (BOPOTA) waar ze samen met de gebiedscoalitie en land- en tuinbouwers werkt aan een klimaatrobuuste inrichting van het landschap om de weerbaarheid in tijden van droogte en wateroverlast te verhogen.  

Zet in op SDG's

Door deel te nemen aan de Week van de Korte Keten zet je onder andere in op twee Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s):

2. Geen honger

11. Duurzame steden en gemeenschappen

Visual Week van de Korte Keten 2024